Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Ο προστατευτισμός του Trump θα ζημιώσει την οικονομία των ΗΠΑ και θα ωφελήσει τις αναδυόμενες

Societe Generale: Ο προστατευτισμός του Trump θα ζημιώσει την οικονομία των ΗΠΑ και θα ωφελήσει τις αναδυόμενες
O πρόεδρος της γαλλικής τράπεζας είπε ότι οι αναδυόμενες οικονομίες μπορούν να επωφεληθούν από την εμπορική πολιτική του Trump
Οι ΗΠΑ και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της, Donald Trump, έχουν περισσότερα να χάσουν με τον προστατευτισμό από ό,τι οι αναδυόμενες οικονομίες, δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος της Societe Generale, Lorenzo Bini Smaghi.
Γενικά υπάρχουν ανησυχίες ότι οι υποσχέσεις του Trump για κατάργηση των εμπορικών συμφωνιών θα επηρεάσουν τις οικονομικές δυνατότητες των αναδυόμενων αγορών.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα τη στιγμή που αυτές οι οικονομίες αγωνίζονται να διατηρήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης τους.
«Εάν οι αναδυόμενες οικονομίες αρχίσουν να αναπτύσσουν μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των χωρών της Ασίας, για παράδειγμα, στο τέλος αυτή που θα τιμωρηθεί από τα δικά της μέτρα θα είναι η αμερικανική οικονομία» είπε ο Lorenzo Bini Smaghi.
Παράλληλα, ο Smaghi δήλωσε ότι η επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης «είναι αναπόφευκτη», αλλά, σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi δεν θα πρέπει να κάνουμε τόσες πολλές αγορές ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης