Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Οι αγορές υπερεκτιμούν την ικανότητα του Trump να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις

Rabobank: Οι αγορές υπερεκτιμούν την ικανότητα του Trump να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις
Ο στρατηγικός αναλυτής Piotr Matys επισημαίνει ότι τα δημοσιονομικά κίνητρα του Trump δεν έχουν μεγάλη επίδραση στη νομισματική πολιτική της Fed
Την εκτίμηση ότι οι αγορές υπερεκτιμούν την πιθανή επίδραση των δημοσιονομικών κινήτρων του Donald Trump στη νομισματική πολιτική της Fed, όπως αναφέρει ο Piotr Matys, στρατηγικός αναλυτής της Rabobank.
«Υπάρχει ακόμα πολύ αβεβαιότητα για τον βαθμό στον οποίο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορέσει να εφαρμόσει δημοσιονομικά μέτρα, μεταξύ των οποίων οι περικοπές των φόρων, αλλά και τις δαπάνες για τις σημαντικές για τις υποδομές» επισημαίνει ο Matys και προσθέτει «οι αγορές δεν έχουν δει συγκεκριμένες λεπτομέρειες εκτός από τις προεκλογικές του υποσχέσεις».
Επιπλέον, η θετική επίδραση της δημοσιονομικής ώθησης στην οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από τα πιθανά όρια στο εμπόριο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν εμπορικό πόλεμο, στη χειρότερη περίπτωση.
«Αυτό θα μπορούσε ακόμα να αποδειχθεί εμπόδιο για την Fed να προχωρήσει σε ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων.
«Ουσιαστικά, οι αγορές φαίνεται να έχουν αρκετά υψηλές προσδοκίες όσον αφορά την ικανότητα του Trump να εκπληρώσει τις δημοσιονομικές του υποσχέσεις.
Η χρηματοδότηση όλων αυτών των φιλόδοξων δημοσιονομικών σχεδίων ξαφνικά έγινε πιο ακριβή, καθώς οι αποδόσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλους τους κλάδους» τονίζει ο στρατηγικός αναλυτής της Rabobank.
Τέλος, ο ίδιος τονίζει ότι αν και υπάρχουν ανησυχίες ότι ο προστατευτισμός του Trump θα βλάψει τις αναδυόμενες αγορές, η πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι διαφορετική από την προεκλογική ρητορική.
«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Trump, είπε στον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping ότι πιστεύει πως οι δυο χώρες θα έχουν πολύ ισχυρές σχέσεις στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης