Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το Brexit θα βάλει τέλος στο ράλι της στερλίνας μετά τη νίκη Trump

Goldman Sachs: Το Brexit θα βάλει τέλος στο ράλι της στερλίνας μετά τη νίκη Trump
Η αμερικανική τράπεζα αναφέρει σε note ότι η αβεβαιότητα θα ενισχυθεί μετά την ενεργοποίηση του άρθρο 50 από το Ηνωμένο Βασίλειο
Το αποτέλεσμα - έκπληξη των αμερικανικών εκλογών (2016) μπορεί να έχει πυροδοτήσει ένα ράλι στη στερλίνα, αλλά δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ.
Αυτό αναφέρεται σε note της Goldman Sachs.
«Το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών ήταν θετικό για τη στερλίνα, που ανατιμήθηκε ακόμα και έναντι του δολαρίου.
Αλλά η εκλογή του Trump δεν έχει αλλάξει την bearish άποψη μας για τη στερλίνα» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, η τράπεζα προβλέπει ότι η στερλίνα να υποχωρήσει στο 1,20 δολ. έως το τέλος του 2016, και το ευρώ στις 90 αγγλικές πένες.
Σύμφωνα με το ίδιο note, «σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικές με τη στάση που θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ απέναντι στο Brexit»
Όπως επισημαίνεται, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι σε θέση να υπογράψει εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μέχρι να αποχωρήσει από την ΕΕ.
Για την έξοδο από την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, με το οποίο θα ξεκινήσει μια διετής περίοδος διαπραγματεύσεων για το διαζύγιο από την ΕΕ.
«Η πολιτική αβεβαιότητα που συνδέεται με τη διαδικασία της εξόδου από την ΕΕ και την επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα» επισημαίνει η Goldman Sachs.
«Η διαδικασία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και, όταν το άρθρο 50 ενεργοποιηθεί, η αβεβαιότητα αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο: για κάποιο χρονικό διάστημα θα παραμείνει ασαφές τι είδους συμφωνία θα πετύχουν η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης