Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συσσώρευση και στάση αναμονής στο ΧΑ με το βλέμμα στην επίσκεψη Ομπάμα – Στο επίκεντρο η Πειραιώς

tags :
Συσσώρευση και στάση αναμονής στο ΧΑ με το βλέμμα στην επίσκεψη Ομπάμα – Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Μετά τις ανακοινώσεις χθες για τις αλλαγές στους δείκτες MSCI στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι μετοχές των Attica Bank και Intralot
Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα θα επηρεάσει και την πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τους επενδυτές να αναμένουν υποστηρικτικές δηλώσεις στο θέμα του ελληνικού χρέους.
Αναμένεται επομένως μία συνεδρίαση με στάση αναμονής αλλά και με εκτιμήσεις για σταθεροποίηση και όχι περαιτέρω υποχώρηση προς κρίσιμα τεχνικά σημεία.
Η αγορά χθες πάντως έδειξε και πάλι πως είναι αδύναμη και δεν μπορεί να ξεπεράσει κρίσιμες αντιστάσεις και να κινηθεί υψηλότερα.
Ο τζίρος παραμένει εγκλωβισμένος σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα με την συμμετοχή των επενδυτών να είναι πενιχρή.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των Attica Bank και Intralot που αφαιρέθηκαν από τον MSCI Greece Small Cap μετά τις χθεσινές αλλαγές του οίκου.
Η αλλαγή θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 30ης Νοεμβρίου.
Στο επίκεντρο και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς που δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Η Euroxx περιμένει κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 26 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο από 20 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο κυρίως λόγω χαμηλότερων κατά 245 εκατ. ευρώ προβλέψεων τρίμηνο με τρίμηνο.

Euroxx

Περιμένουμε η επίσκεψη Ομπάμα να συνοδευτεί με υποστηρικτικές δηλώσεις για την Ελλάδα, εξ ου και η πορεία του ΧΑ θα πρέπει να παραμείνει σταθερή.

Eurobank

Καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει περιορισμένη η αγορά σήμερα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

IBG

Η Πειραιώς ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Beta

Περιμένουμε οι επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής σήμερα και να στρέψουν το βλέμμα τους στις επίσημες ανακοινώσεις για μία σειρά θεμάτων που είναι στο επίκεντρο (επίσκεψη Ομπάμα, χρέος, διαπραγματεύσεις με πιστωτές κ.α.).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης