Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα διατηρήσει τα επιτόκια στο 0,25% μέχρι το 2019

Bloomberg: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα διατηρήσει τα επιτόκια στο 0,25% μέχρι το 2019
Η πολιτική θα μπορούσε να οδηγηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση μόλις η αδύναμη λίρα αρχίσει να αναζωπυρώνει τον πληθωρισμό
Δεν πρόκειται να μεταβληθούν τα επιτόκια στα επόμενα δύο χρόνια για την Βρετανία, εκτιμούν οικονομολόγοι που μετέχουν σε έρευνα του Bloomberg.
Οι οικονομολόγοι δεν θεωρούν πλέον ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει σύντομα τα επιτόκια για δεύτερη φορά μετά από την απόφαση για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την προηγούμενη εβδομάδα τα στελέχη άλλαξαν τις εκτιμήσεις τους και δηλώνουν ότι η πολιτική θα μπορούσε να οδηγηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, μόλις η αδύναμη λίρα αρχίσει να αναζωπυρώνει τον πληθωρισμό.
Οι φορείς χάραξης πολιτικής της ΒοΕ, υπό τον διοικητή Carney, ενεργοποίησαν ένα πολύπλευρο πακέτο στήριξης ύστερα από την απόφαση-σοκ για έξοδο από την ΕΕ τον Ιούνιο, καθώς θέτουν προτεραιότητα την υποστήριξη της ανάπτυξης.
"Η συζήτηση τώρα είναι για το εάν θα αυξήσουν ή όχι.
Η πόρτα είναι ακόμη μισάνοιχτη σε μείωση των επιτοκίων εάν τα στοιχεία είναι αρκετά αδύναμα.
Αλλά στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, δε νομίζω πως ο Mark Carney δεν έχει αρκετή δράση μπροστά του στα επόμενα δυόμιση χρόνια”, τόνισε ο Alan Clarke, οικονομολόγος της Scotiabank.
Η έρευνα του Bloomberg, η οποία διεξήχθη στο διάστημα 4-11 Νοεμβρίου, διαπιστώνει ότι οι μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων κάνουν λόγο για διατήρηση των επιτοκίων στο 0,25%, τουλάχιστον μέχρι το α΄ τρίμηνο του 2019.
Στις 18 Οκτωβρίου είχε δημοσιευθεί έρευνα με βάση την οποία οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μείωση στο 0,1% κατά την συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, και να παραμένουν εκεί μέχρι τις αρχές του 2019 τουλάχιστον. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης