Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MUFG: Sell off σε Wall και δολάριο εάν εκλεγεί ο Trump - Αμφιβολίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed

MUFG: Sell off σε Wall και δολάριο εάν εκλεγεί ο Trump - Αμφιβολίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed
Ένα ισχυρό sell off στις αγορές θα αυξήσει τη ζήτηση για το ιαπωνικό γεν, το οποίο θα ωρεληθεί από την ανησυχία για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει ο Trump
Ενδεχόμενη επικράτηση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στη σημερινή (8/11) εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ θα προκαλέσει sell off σε Wall Street και δολάριο, εκτιμά ο Lee Hardman, αναλυτής συναλλάγματος στην Mitsubishi UFJ Financial Group.
Ένα ισχυρό sell off στις αγορές θα αυξήσει τη ζήτηση για το ιαπωνικό γεν, το οποίο θα ωρεληθεί από την ανησυχία για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει ο Trump, σχολιάζει ο αναλυτής.
Ως εκ τούτου, αναμένει υποχώρηση της ισοτιμίας δολαρίου/γεν κάτω από το ψυχολογικό όριο του 100.
Παράλληλα, ενδεχόμενη εκλογή Trump θα εγείρει αμφιβολίες για την πρόθεση της Fed να προχωρήσει στην πολυαναμενόμενη αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Ενδεχομένως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να τηρήσει στάση αναμονής, προκειμένου να αποτιμήσει τις συνέπειες της εκλογής Trump στο δολάριο και την αμερικανική οικονομία, δεδομένης της πολιτικής αβεβαιότητας.
Ωστόσο μακροπρόθεσμα, η πολιτική Trump θα προσφέρει στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα, τονίζει ο αναλυτής της ιαπωνικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης