Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα ενισχυθούν κατά 5% εάν κερδίσει η Clinton

Deutsche Bank: Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα ενισχυθούν κατά 5% εάν κερδίσει η Clinton
Σε περίπτωση που κερδίσει ο Trump, ο δείκτης Stoxx Europe 600 θα υποχωρήσει κατά 5% με 10%, επισημαίνει η Deutsche Bank
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα μπορούσαν να ενισχυθούν κατά 5% εάν η Hillary Clinton νικήσει στις αμερικανικές εκλογές, σύμφωνα με την Deutsche Bank.
Στον αντίποδα, μια νίκη του Donald Trump θα μπορούσε να οδηγήσει τον Stoxx Europe 600 σε πτώση 5% έως 10%.
«Δεδομένου ότι οι πολιτικές της Clinton είναι πολύ λιγότερο ριζοσπαστικές σε σχέση με τον Trump και έχουν παρουσιαστεί περισσότερες λεπτομέρειες, αναμένουμε ότι το σημερινό premium της αβεβαιότητας θα απομακρυνθεί από τις αγορές σε περίπτωση νίκης της Clinton» αναφέρεται σε σχετικό note.
«Μια μερική αντιστροφή της αύξησης της αβεβαιότητας που αποτιμάται σήμερα από τις αγορές, σύμφωνα με το μοντέλο μας για το P/E, θα μπορούσε να ενισχύσει τον Stoxx 600 κατά 5%» επισημαίνεται επίσης.
Σε επίπεδο κλάδων, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος υγειονομικής περίθαλψης είναι πιθανό να έχει υψηλές επιδόσεις σε περίπτωση που νικήσει ο Trump, δεδομένου ότι έχει κινηθεί αντίστροφα στην πιθανότητα μιας νίκης της Clinton κατά τους τελευταίους δύο μήνες και ιστορικά παρουσιάζει καλή πορεία σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας για την μακροοικονομία και την ενίσχυση του δολαρίου.
Παράλληλα, ο κλάδος της ενέργειας θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις ως αποτέλεσμα των σχεδίων του Trump να ενισχύσει την παραγωγή αργού πετρελαίου και θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο από ένα ισχυρότερο δολάριο σε περίπτωση που νικήσει ο Trump, όπως και ο κλάδος εξόρυξης.
Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank συστήνει στους επενδυτές να παραμείνουν επιφυλακτικές για τις τραπεζικές μετοχές εάν κερδίσει ο Trump, καθώς η αύξηση της αβεβαιότητας συνήθως συνδέεται με την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων.
Ωστόσο, μια νίκη της Clinton θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα βραχυπρόθεσμο ράλι στον κλάδο.
«Ιστορικά, ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, των τηλεπικοινωνιών και της υγειονομικής περίθαλψης έχουν την τάση να υπεραποδίδουν όταν αυξάνεται η αβεβαιότητα για την μακροοικονομία των ΗΠΑ, ενώ οι ασφαλιστικές, οι τράπεζες και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος γενικότερα έχουν την τάση να υποαπαδίδουν» επισημαίνει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης