Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Αναβοσβήνει ένα κίτρινο σήμα για την αμερικανική οικονομία

tags :
Deutsche Bank: Αναβοσβήνει ένα κίτρινο σήμα για την αμερικανική οικονομία
Ο οικονομολόγος της Deutsche Bank, Joe LaVorgna, έχει γίνει πιο απαισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας
Πιο απαισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας έχει γίνει ο Joe LaVorgna, οικονομολόγος της Deutsche Bank.
Ειδικότερα, ο LaVorgna στην τελευταία του έρευνα επεσήμανε ότι τα εταιρικά κέρδη αποτελούν δείκτη μιας επικείμενης ύφεσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μερικά διαδοχικά έτη όπου τα εταιρικά κέρδη μειώνονται είναι προάγγελος μιας επικείμενης ύφεσης.
Μάλιστα, ο LaVorgna επιμένει σε αυτή την άποψη παρ' όλο που κατά το τρέχον τρίμηνο, τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 αναμένεται να ανακάμψουν και να είναι σχεδόν θετικά.
«Είμαι οπαδός της άποψης ότι τα κέρδη τείνουν να είναι ένας δείκτης της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά δεν εξετάζω μόνο τα κέρδη.
Επικεντρώνομαι στα περιθώρια κέρδους, που είναι καλύτερα από τα κέρδη ανά μετοχή.
Διότι, μπορείς να έχεις μικρή αύξηση κερδών αλλά εάν η απασχόληση -η μεγάλη συμβολή στην παραγωγική διαδικασία- στην πραγματικότητα αυξάνεται με μεγαλύτερο ρυθμό, το περιθώριο κέρδους δέχεται μεγαλύτερη πίεση.
Κι αυτό που βλέπουμε στα στοιχεία είναι ότι εάν κοιτάξεις τα γενικά κέρδη αυτό που βλέπουμε ότι υπάρχει κορύφωση των περιθωρίων κέρδους στο τέταρτο τρίμηνο του 2014» επεσήμανε με συνέντευξη του στο Business Insider.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «αν και αυτό δεν υποδηλώνει ότι έρχεται απαραιτήτως μια ύφεση, τα οικονομικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι η ο επιχειρηματικός κύκλος είναι σίγουρα ξεπερασμένος, σίγουρα δεν είναι στο πρώτο στάδιο.
Άρα λοιπόν πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες η ζήτηση εξασθενεί και η οικονομία είναι ακόμη πιο εύθραυστη από ό,τι πιστεύαμε».
Πάντως, ο ίδιος κατέληξε ότι όλο αυτό αποτελεί ένα σοβαρό κίτρινο σήμα που αναβοσβήνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης