Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Westpac: Η νίκη του Trump θα έχει χειρότερες επιπτώσεις στις αγορές και από το Brexit

Westpac: Η νίκη του Trump θα έχει χειρότερες επιπτώσεις στις αγορές και από το Brexit
Η Clinton είναι πιο υποστηρικτική για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, σύμφωνα με note της Westpac
Τεράστια θα είναι η αντίδραση της αγοράς σε περίπτωση που ο Donald Trump αναδειχθεί νικητής των αμερικανικών εκλογών, σύμφωνα με note της Westpac.
Όπως αναφέρεται, αναμένεται απότομη πτώση στην ισοτιμία του δολαρίου Αυστραλίας (AUD) έναντι του αμερικανικού (USD), ενώ αναμένονται σημαντικές αγορές στο χρυσό και στα ομόλογα.
Επίσης, μια προεδρία Trump θα μπορούσε να επιφέρει τη μεγαλύτερη αλλαγή στη δεκαετία στις ΗΠΑ σχετικά με τη φορολογία, το εμπόριο, τις κοινωνικές δαπάνες, τη μετανάστευση και τη γεωπολιτική.
Σε περίπτωση που κερδίσει ο Trump, πιθανότατα θα έχει τον έλεγχο και της Βουλής και της Γερουσίας -αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που μια νίκη Trump θα έχει σημαντικές παγκόσμιες επιπτώσεις μακροπρόθεσμα.
Στον αντίποδα, μια νίκη της Clinton θα είναι πιο υποστηρικτική για την ανάπτυξη των ΗΠΑ και κατά συνέπεια στα χρηματιστήρια.
Αυτό συνεπάγεται και υψηλότερες αποδόσεις για τα αμερικανικά ομόλογα.
Τέλος αμερικανικό δολάριο είναι πιθανό να κινηθεί υψηλότερα το 2017 υπό την προεδρία της Clinton αλλά στη συνέχεια αναμένεται να υποχωρήσει στο άμεσο μέλλον έναντι του δολαρίου Αυστραλίας, Ζηλανδίας και του Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης