Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Cazenove: Υποβαθμίζει τις βρετανικές μετοχές, προτιμά τους τίτλους της Ευρωζώνης

JP Morgan Cazenove: Υποβαθμίζει τις βρετανικές μετοχές, προτιμά τους τίτλους της Ευρωζώνης
Οι πιέσεις λόγω της ανόδου των αποδόσεων στα βρετανικά ομόλογα, αποτελούν την κυριότερη αιτία για την υποβάθμιση των βρετανικών μετοχών
Στην υποβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές της Βρετανίας προχώρησε η JP Morgan Cazenove, ενώ στον αντίποδα αναβάθμιση τις μετοχές της Ευρωζώνης, με τις πιέσεις λόγω της ανόδου των αποδόσεων στα βρετανικά ομόλογα, να αποτελούν την κυριότερη αιτία.
«Την περασμένη εβδομάδα κατοχυρώσαμε κέρδη από τις αναδυόμενες αγορές, με φόντο την άνοδο του δολαρίου, τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων από τη Fed και τις εξελίξεις στην Κίνα», εξηγεί ο Mislav Matejka, στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan Cazenove.
Και προσθέτει ότι «σήμερα υποβαθμίζουμε τις βρετανικές μετοχές, οι οποίες αποτέλεσαν το «κλειδί'» στις συστάσεις overweight για το 2016.
Η Βρετανία επωφελήθηκε από τη μεγάλη έκθεση στις αναδυόμενες αγορές, τις χαμηλές αποδόσεις και την αποδυνάμωση της στερλίνας.
Πλέον τα βρετανικά ομόλογα ανακάμπτουν, αλλά για τους λάθος λόγους».
Οι μετοχές της Ευρωζώνης δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, εν μέσω προσδοκιών ότι θα επωφεληθούν από την πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Παράλληλα οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αποκομίσουν κέρδη από τις υψηλότερες αποδόσεις στις αγορές ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης