Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche bank και BofA προειδοποιούν: Πλησιάζει το τέλος στις αγορές ομολόγων, επίκειται κατάρρευση

Deutsche bank και BofA προειδοποιούν: Πλησιάζει το τέλος στις αγορές ομολόγων, επίκειται κατάρρευση
Ένας ανοδικός κύκλος 35 ετών στις αγορές ομολόγων σύντομα θα κλείσει και θα ξεκινήσει μια μακρά περίοδος πτώσης στα ομόλογα.
Η φούσκα στην αγορά ομολόγων θα σκάσει και θα σηματοδοτήσει την κατάρρευση των τιμών των ομολόγων προειδοποιούν η Bank of America Merrill Lynch και η Deutsche bank.
Μάλιστα θεωρούν ότι ένας ανοδικός κύκλος 35 ετών στις αγορές ομολόγων σύντομα θα κλείσει και θα ξεκινήσει μια μακρά περίοδος πτώσης στα ομόλογα. 

Bank of America Merrill Lynch

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των επενδυτών φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο κατάρρευσης της αγοράς ομολόγων, σύμφωνα με την έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.
Ειδικότερα, οι επενδυτές πιστεύουν πως οι τιμές των ομολόγων είναι πολύ υψηλότερες από ότι πραγματικά «αξίζουν», με αποτέλεσμα να τροφοδοτείται συνεχώς μια «φούσκα» που θα έχει καταστροφικές συνέπειες όταν σκάσει.
Οι υψηλές τιμές των ομολόγων, οι οποίες έχουν σπρώξει προς τα κάτω τις αποδόσεις τους, οφείλονται στις νομισματικές πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθούν οι Κεντρικές Τράπεζες ανά τον κόσμο, σε μία προσπάθεια να τονώσουν τον αδύναμο πληθωρισμό.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή ορισμένοι επενδυτές πιστεύουν πως θα υπάρξει διόρθωση στην αγορά χρέους εξαιτίας των εκτιμήσεων για υψηλότερο πληθωρισμό, οι οποίες θα ωθήσουν ανοδικά τις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων, με ταχύτερο ρυθμό από ότι στα βραχυπρόθεσμα.
Μάλιστα, το ποσοστό των hedge fund που ασπάζονται την παραπάνω άποψη έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2014, σύμφωνα με την έρευνα της BofA.
Στο μεταξύ, οι επενδυτές προτιμούν να διακρατούν μετρητά, παρά ομόλογα.

Screen Shot 2016 10 18 at 9.33.28 AM
Screen Shot 2016 10 18 at 9.54.11 AM

Deutsche bank

To πάρτι 35 χρόνων στις αγορές ομολόγων βαίνει προς το τέλος του αναφέρει η Deutsche bank.
Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ένα "σημείο καμπής" που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος μιας περιόδου 35 χρόνων ράλι  στα ομόλογα.
Υποστηρίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι να δούμε μια αναμόρφωση της παγκόσμιας τάξης που ξεκίνησε το 1980 και φθάνει μέχρι σήμερα..
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, η παγκόσμια οικονομία κυριαρχείται από την παγκοσμιοποίηση και τις μαζικές αλλαγές στα δημογραφικά στοιχεία, τα οποία έχουν επίσης βοηθήσει τις αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων.
Αυτή η εποχή τώρα φτάνει στο τέλος της, οι τιμές των ομολόγων θα αρχίσουν να υποχωρούν.
Κατά πάσα πιθανότητα τα επόμενα 35 χρόνια θα είναι πολύ διαφορετικά από τα τελευταία 35 χρόνια.
Αντί για μια τεχνητή αναθέρμανση της οικονομίας, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος χρεοκοπίας χώρας ειδικά στην ΕΕ.
 Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι μη βασικές αγορές κρατικών ομολόγων θα μπορούσαν να καταρρεύσουν»



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης