Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs βλέπει νίκη της Clinton - Συστήνει στους επενδυτές υπηρεσίες και ιατρικό εξοπλισμό

Η Goldman Sachs βλέπει νίκη της Clinton - Συστήνει στους επενδυτές υπηρεσίες και ιατρικό εξοπλισμό
Παράλληλα, τους συστήνει να πουλήσουν τις μετοχές εταιρειών του φαρμακευτικού και του βιοτεχνολογικού κλάδου
Προς τους κλάδους των Υπηρεσιών και του εξοπλισμού υγειονομικής περίθαλψης στρέφει τους επενδυτής – πελάτες της η Goldman Sachs, καθώς αναμένει μία νίκη της Hillary Clinton στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών την 8η Νοεμβρίου.
Πιο αναλυτικά, οι συμβουλές της τράπεζας έρχονται κατόπιν ερωτήσεων των πελατών της για την επιρροή που θα έχουν οι ερχόμενες προεδρικές εκλογές στις αγορές.
Όπως γράφει στο σημείωμα του ο επικεφαλής αναλυτής της Goldman για τις ΗΠΑ, David Kostin, η νίκη της Clinton έναντι του Donald Trump θα φέρει μαζί και μία ισχυρή πλειοψηφία Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.
Στο παρελθόν παρατηρήθηκε πως όταν υπήρξαν ισχυρές πλειοψηφίες (wave election) στο Κογκρέσο, υπήρξε πτώση στις αγορές, καθώς μόνο ένα κόμμα λάμβανε ουσιαστικά τις αποφάσεις για τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν.
Ενδεικτικά, όπως αναφέρει ο αναλυτής, «στις τέσσερις από τις έξι φορές από το 1932 που υπήρξαν ισχυρές πλειοψηφίες στο Κογκρέσο, παρατηρήθηκε μία πτώση 2 – 4% στον S&P 500 τους αμέσως επόμενους τρεις μήνες της εκλογής».
Τις υπόλοιπες 15 φορές που δεν σχηματίστηκε όμως ισχυρή πλειοψηφία, η αντίστοιχη πτώση για τον δείκτη ήταν από 0 έως 6%.
Στον απόηχο των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό πρόγραμμα της Δημοκρατικής υποψήφιας Προέδρου, η τράπεζα συμβουλεύει τους πελάτες να αγοράσουν μετοχές στις Υπηρεσίες και τον εξοπλισμό υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και στις εταιρείες με υψηλό ποσοστό πωλήσεων προς το Δημόσιο (πχ κατασκευαστικές).
Παράλληλα, τους συστήνει να πουλήσουν τις μετοχές εταιρειών του φαρμακευτικού και του βιοτεχνολογικού κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης