Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η αδύναμη στερλίνα δεν θα ωφελήσει τη Βρετανία - Πέρασε η Βικτωριανή εποχή

Deutsche Bank: Η αδύναμη στερλίνα δεν θα ωφελήσει τη Βρετανία - Πέρασε η Βικτωριανή εποχή
«Η διεθνής οικονομία έχει εξελιχθεί από τη Βικτωριανή εποχή» αναφέρουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας
Η ραγδαία υποχώρηση (κατά περίπου 15%) της στερλίνας από το δημοψήφισμα και μετά, περισσότερο θα βλάψει παρά θα ωφελήσει τις βρετανικές εξαγωγές, σύμφωνα με ανάλυση της Deutsche Bank.
«Η διεθνής οικονομία έχει εξελιχθεί από τη Βικτωριανή εποχή» αναφέρεται σε πρόσφατο note της γερμανικής τράπεζας.
Όπως επισημαίνεται, το 45% των εξαγωγή της Βρετανίας είναι οι υπηρεσίες, που είναι συνήθως ανελαστικές, καθώς οι άνθρωποι κινούνται βάσει της ποιότητας κι όχι της τιμής των υπηρεσιών.
Παράλληλα, το 60% των υπηρεσιών που εξάγονται είναι σχετικά με τα χρηματοοικονομικά και τις επιχειρήσεις.
«Αυτό είναι ένα πρόβλημα, καθώς οι εξαγωγές χρηματοοικονομικών και άλλων επιχειρηματικών υπηρεσιών θα δεχθούν ότι μεγαλύτερο χτύπημα από μια λιγότερο ολοκληρωμένη σχέση με την ΕΕ» αναφέρεται στο note της Deutsche Bank.
«Το timing του Brexit είναι ατυχές από τη σκοπιά της επανεξισορρόπησης.
Η δεκαετία του 1990 και το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2000 ήταν η χρυσή εποχή της παγκοσμιοποίησης με το παγκόσμιο εμπόριο αυξάνεται κατά 400%.
Στον αντίποδα, σήμερα, τα οφέλη από μια ελεύθερη εμπορική πολιτική είναι λιγότερη εμφανή και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να δυσκολευτεί να καθορίσει τις νέες συμφωνίες που χρειάζεται προκειμένου να καλύψει την απώλεια που θα προκύψει λόγω της εξόδου από την ενιαία αγορά» τονίζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης