Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Καθοριστικής σημασίας η συγχώνευση των Banco Popolare SC και Banca Popolare di Milano Scarl

Bloomberg: Καθοριστικής σημασίας η συγχώνευση των Banco Popolare SC και Banca Popolare di Milano Scarl
Αργά εξελίσσεται η υπόθεση της Banca Monte dei Paschi di Siena SpA
Η Ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε τη μεγαλύτερη συγχώνευση τραπεζών τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα σε μια διαδικασία ενοποίησης του τραπεζικού κλάδου της χώρας.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα υπέρογκα χρέη των ιταλικών τραπεζών, που απειλούν την ιταλική οικονομία, είναι η βασικότερη αιτία συγχώνευσης των τραπεζών Banco Popolare SC και Banca Popolare di Milano Scarl η οποία εγκρίθηκε από τους μετόχους μόλις χθες Σάββατος 15/10.
Ωστόσο, τα εμπόδια παραμένουν πολλά αν και ο Matteo Renzi ενθάρρυνε ασθενέστερες τράπεζες της Ιταλίας να συγχωνευτούν για να καλύψουν τα οικονομικά τους και προώθησε μέτρα για την κατάργηση των περιορισμών σχετικά με την κυριότητα και τα δικαιώματα ψήφου, δύο μακροχρόνια εμπόδια για τις συγχωνεύσεις.
Ωστόσο, η περαιτέρω πρόοδος μπορεί να είναι αργή, κυρίως αυτή που αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιταλίας, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει το τελευταίο διάστημα.
Από αυτήν την επιβίωση κρέμεται ωστόσο και το πολιτικό μέλλον του ίδιου του Matteo Renzi καθώς έχει μπροστά του ένα δύσκολο δημοψήφισμα τον Δεκέμβρη του 2016 στο οποίο ζητά από τους Ιταλούς να εγκρίνουν την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος της χώρας. 
Σε αυτό υπάρχουν αναφορές και μέτρα και για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης