Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ-» η αξιολόγηση για τη Ρωσία - Αναθεωρείται σε σταθερό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ-» η αξιολόγηση για τη Ρωσία - Αναθεωρείται σε σταθερό το outlook
Ο οίκος αξιολόγησης αποτιμά θετικά και την πολιτική σταθερότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Ρωσία
Η Fitch επιβεβαίωσε σήμερα 14/10 την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο και εγχώριο νόμισμα) για τη Ρωσία σε «ΒΒΒ-», αναθεωρώντας ταυτόχρονα επί τα βελτίω το outlook (προοπτικές), από αρνητικό σε σταθερό.
Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε τη βαθμολογία για τα ομόλογα χωρίς εξασφαλίσεις (σε ξένο και εγχώριο νόμισμα) σε «ΒΒΒ-».
Το ανώτατο όριο αξιολόγησης έμεινε σταθερό στο «ΒΒΒ-», ενώ η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα επιβεβαιώθηκε σε «F3».
Η έκθεση τονίζει πως η ρωσική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει μια συνεκτική και αξιόπιστη πολιτική απάντηση στην απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να μετριάσει τις αρνητικές συνέπειες.
Η ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία, η στόχευση για τον πληθωρισμό, η δημοσιονομική εξυγίανση και η στήριξη του χρηματοπιστωτικού τομέα έχουν επιτρέψει στην οικονομία να προσαρμοστεί στις τρέχουσες καταστάσεις, ωθώντας ανοδικά την εγχώρια εμπιστοσύνη.
Ο οίκος αξιολόγησης υπολογίζει στο 0,5% την ύφεση το τρέχον έτος, ωστόσο «βλέπει» οικονομική ανάπτυξη 1,3% το 2017 και 2% το 2018.
Σημειώνεται πως η Fitch αποτιμά θετικά και την πολιτική σταθερότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης