Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Εκροές 100 δισ. δολ. στις ευρωπαϊκές μετοχές - Νέο ρεκόρ

Bank of America Merrill Lynch: Εκροές 100 δισ. δολ. στις ευρωπαϊκές μετοχές - Νέο ρεκόρ
Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν την πλάτη τους γυρισμένη στις ευρωπαϊκές μετοχές
Νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι εκροές από τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Σύμφωνα με τη Bank of America Merrill Lynch, οι εκροές τις τελευταίες 36 εβδομάδες ανέρχονται στα 100 δισ. δολ., ενώ οι σχετικές υψηλές αποδόσεις που προσφέρουν οι μετοχές στις αναδυόμενες αγορές, συνεχίζουν να προσελκύουν επενδύσεις.
Τα ομόλογα σημείωσαν νέα εβδομαδιαία εισροή, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch, οι επενδυτές στρέφονται σταδιακά μακριά από πιο μακροπρόθεσμα ομόλογα και προς τα μικρότερης διάρκειας ομόλογα, μια κίνηση που αντανακλάται στην πρόσφατη απότομη αύξηση των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων ομολόγων σε υψηλά πολλών μηνών.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν γυρισμένη την πλάτη τους στις ευρωπαϊκές μετοχές λόγω της υποτονικής αύξησης της κερδοφορίας, των αβέβαιων προοπτικών λόγω του Brexit, ενώ οι ανησυχίες για τις τράπεζες της περιοχής έχουν επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των επενδυτών.
Όπως σημειώνει η Bank of America Merrill Lynch, οι επενδυτές απέσυραν 1,1 δισ. δολ. από τα ευρωπαϊκά μετοχικά funds την τελευταία εβδομάδα, με βάση τα στοιχεία της EPFR Global.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την 36η συνεχόμενη εβδομάδα εκροών, σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που επικράτησε στις αναδυόμενες αγορές.
Οι επενδυτές τοποθέτησαν 2,5 δισ. δολ. σε αυτά τα funds.
Η εισροή 900 δισ. δολ. στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών -η 15η στη σειρά- έφερε τις συνδυασμένες εισροές στην περιοχή κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, στα 52 δισ. δολ.
Τα ομολογιακά funds σημείωσαν εισροές 2,6 δισ. δολ. την τελευταία εβδομάδα.
Ωστόσο παρατηρήθηκε αλλαγή τάσης, δηλαδή τα ομόλογα μακράς διάρκειας είδαν εκροές για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ οι θέσεις των επενδυτών υπέρ των ομολόγων μικρής διάρκειας ήταν οι ισχυρότερες των τελευταίων δύο ετών.
Σύμφωνα με την BofA Merrill Lynch, η επενδυτική τάση αντανακλά τις αυξανόμενες ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την πιθανή αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ σύντομα, την ανακοίνωση των αλλαγών πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας και τις αναφορές ότι η ΕΚΤ μπορεί να αλλάξει την πολιτική της σύντομα επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης