Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pantheon: Η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάρρευση της στερλίνας

Pantheon: Η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάρρευση της στερλίνας
Σύμφωνα με την Pantheon Macroeconomics, εάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May αποκλίνει από τον στόχο για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό η στερλίνα θα καταγράψει μεγαλύτερες απώλειες
Ακόμα χειρότερη θα μπορούσε να κάνει στο εγγύς μέλλον η βρετανική κυβέρνηση την κατάρρευση της στερλίνας, εάν αποφασίσει θα αποκλίνει από τις προηγούμενες κυβερνητικές δεσμεύσεις για ισορροπημένο προϋπολογισμό και μείωση του ελλείμματος, σύμφωνα με ανάλυση της Pantheon Macroeconomics.
Για σχεδόν έξι χρόνια, οι προηγούμενες δύο κυβερνήσεις είχαν στηριχθεί σε ένα πρόγραμμα λιτότητας, μειώνοντας τις δαπάνες με στόχο την επιστροφή των πλεονασμάτων έως το 2020.
Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση, υπό την Theresa May και υπουργό των Philip Hammond, έχει ήδη καταργήσει αυτόν τον στόχο, λέγοντας ότι θα εξακολουθήσει να εργάζεται πάνω στη μείωση του ελλείμματος, όχι μόνο τόσο γρήγορα όσο είχαν προτείνει οι George Osborne και David Cameron.
«Η επανεκκίνηση της δημοσιονομικής πολιτικής -με αποτέλεσμα υψηλότερο δανεισμό- θα μπορούσε να οδηγήσει αντίστοιχη αύξηση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, κάνοντας τη στερλίνα πιο ευάλωτη σε μεγαλύτερες απώλειες.
Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού» αναφέρεται σε σχετικό note της Pantheon Macroeconomics.

deficit and fiscal loosening

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης