Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El – Erian (Pimco): Ρεαλιστικό το haircut στα ελληνικά ομόλογα - Ο κίνδυνος μειώθηκε, αλλά δεν εξαλείφθηκε

tags :
El – Erian (Pimco): Ρεαλιστικό το haircut στα ελληνικά ομόλογα - Ο κίνδυνος μειώθηκε, αλλά δεν εξαλείφθηκε
«Ο κίνδυνος μειώθηκε, αλλά δεν εξαλείφθηκε», δήλωσε ο επικεφαλής της Pimco Mohamed El – Erian, σχολιάζοντας τη συμφωνία των Ευρωπαίων που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Σύνοδο Κορυφής.
Ο El – Erian  χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% καθώς και την ενίσχυση του EFSF, ώστε να προστατευτούν χώρες όπως η Ιταλία, αλλά θα πρέπει να αποσαφηνιστούν κρίσιμα ζητήματα όπως οι διαδικασίες για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο ρόλος της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, το τελικό μέγεθος του EFSF καθώς και η προέλευση των χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σύμφωνα με τον El – Erian, η συμφωνία θα επιτρέψει στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας. Ωστόσο ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.
«Υπάρχουν τρία ζητήματα που δεν διευκρινίστηκαν χθες, αλλά θα πρέπει να διασαφηνιστούν για τη σταθεροποίηση της κρίσης χρέους», υπογράμμισε.
Τα ζητήματα αυτά αφορούν την ενίσχυση της απασχόλησης, την μεγαλύτερη πολιτική ενοποίηση στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη σύγκλιση των προϋπολογισμών των κρατών μελών.
Τέλος, ο επικεφαλής της Pimco ανέφερε ότι οι συμφωνίες επί τις αρχής συνοδεύονται κι από άλλα μέτρα, εκτιμώντας ότι μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες στην εξειδίκευσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης