Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται η βαθμολογία «ΑΑΑ» για την Ελβετία – Σταθερό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται η βαθμολογία «ΑΑΑ» για την Ελβετία – Σταθερό το outlook
Η έκθεση επισημαίνει πως οι ελβετικές τράπεζες έχουν βελτιώσει την κεφαλαιοποίησή τους
Στην επιβεβαίωση της βαθμολογίας «ΑΑΑ» για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα για την Ελβετία προχώρησε η Fitch, διατηρώντας ταυτόχρονα σταθερό το outlook.
Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε τη βαθμολογία για τα ομόλογα και τους τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας χωρίς εξασφαλίσεις σε «ΑΑΑ» και «F1+» αντιστοιχώ.
Το ανώτατο όριο αξιολόγησης έμεινε σταθερό στο «ΑΑΑ», ενώ η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα επιβεβαιώθηκε σε «F1+».
Η βαθμολογία της Ελβετίας αντικατοπτρίζει ένα ιστορικό συνετών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών και μια διαφοροποιημένη, πλούσια οικονομία, με υψηλά επίπεδα ανάπτυξης της κοινωνίας.
Στα οικονομικά στοιχεία, το δημόσιο χρέος θα φτάσει μόλις το 33,3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2016, ενώ η αύξηση του ελβετικού ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 1,6% ετησίως την περίοδο 2016 – 2018.
Επίσης, η έκθεση επισημαίνει πως οι ελβετικές τράπεζες έχουν βελτιώσει την κεφαλαιοποίησή τους, παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις στα περιθώρια κέρδους και την υποτονική πιστωτική επέκταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης