Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Το ΔΝΤ πρέπει να επικεντρωθεί στην πολιτική και στους παγκόσμιους κινδύνους

tags :
Eurasia Group: Το ΔΝΤ πρέπει να επικεντρωθεί στην πολιτική και στους παγκόσμιους κινδύνους
Η άνοδος των μονομερών ενεργειών δυσχεραίνει τη δουλειά του ΔΝΤ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να εστιάσει στην πολιτική, για πρώτη φορά, προκειμένου να καταπολεμηθεί η άνοδος των μονομερών ενεργειών σε όλο τον κόσμο, δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος του Eurasia Croup Ian Bremmer,
«Η γεωπολιτική ύφεση έχει αρχίσει να εξαπλώνεται.
Κι αυτό είναι συνέπεια της παγκόσμιας ηγεσίας.
Είναι η μονομερείς ενέργειες από τις ΗΠΑ και οποιοδήποτε άλλο και είναι επίσης η μη νομιμοποίηση για πολλές ανεπτυγμένες κυβερνήσεις, που κάνουν πιο δύσκολο για οργανισμούς όπως το ΔΝΤ να κάνουν τη δουλειά τους» επεσήμανε ο ίδιος.
Ο Bremmer πιστεύει ότι αν ο Οργανισμός δεν είναι να καθοδηγήσει πολιτικές, δεν μπορεί πολύ πιο δύσκολα να πετύχει τη σταθεροποίηση της οικονομίας που χρειάζεται απεγνωσμένα ο κόσμος.
Αυτό θα μπορούσε επίσης να ανοίξει την πόρτα για την Κίνα προκειμένου να διοχετεύσει χρήματα στις χώρες, χωρίς όμως τα στάνταρτς και τη διαφάνεια του ΔΝΤ.
«Πρέπει να αναγνωρίσουν ότι οι η πολιτική αστάθεια και οι αλλαγές στην πολιτική τάξη θα υπονομεύσουν άμεσα την εντολή τους» είπε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας: «Αν δεν είναι σε θέση να επικεντρωθούν σε αυτό με τον ίδιο τρόπο που ασχολούνται με μια χώρα, τότε θα έχετε να αντιμετωπίσετε προκλήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης