Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τα ομόλογα σε underweight - Underweight για S&P 500 και Stoxx 600

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τα ομόλογα σε underweight - Underweight για S&P 500 και Stoxx 600
Η Goldman Sachs τηρεί bearish στάση για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές των ομολόγων
Σε bearish γύρισε η Goldman Sachs τη στάση της για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές των ομολόγων, υποβαθμίζοντας τη σύσταση της σε underweight και διατήρησε αμετάβλητη ηρώντας θετική τη σύσταση της για τη διακράτηση μετρητών λόγω των κινδύνων για σοκ και υψηλών αποτιμήσεων στις αγορές.
Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία αλλά και το sell off στην παγκόσμια αγορά ομολόγων από την προηγούμενη εβδομάδα ανέτρεψαν το ράλι του Καλοκαιριού, επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι παραμένουν οι κίνδυνοι για τους επόμενους τρεις μήνες.
Ενώ η τράπεζα αναβάθμισε τη σύσταση της για τις μετοχές σε «neutral», είπε ότι οι δείκτες S&P 500 και STOXX 600 είναι underweight, προσθέτοντας ότι η Ασία ήταν η προτιμώμενη αγορά μετοχών.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η άνοδος των θετικών συσχετίσεων μεταξύ των μετοχών και των ομολόγων βλάπτουν την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η ευαισθησία των assets για τις αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων είναι κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του 1990.
«Το παράλληλο ράλι των μετοχών και των ομολόγων, λόγω της μεγάλης αναζήτησης αποδόσεων αυξάνει την ευπάθεια και υπάρχει ο κίνδυνος για διογκωμένες αποτιμήσεις» λένε οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης