Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Δεν αναμένεται πλέον ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο - Στο +1,8% το ΑΕΠ το 2016

Danske Bank: Δεν αναμένεται πλέον ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο - Στο +1,8% το ΑΕΠ το 2016
Η Danske Bank αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το βρετανικό ΑΕΠ σε +1,8% το τρέχον έτος και +0,7% το 2017
Σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε σήμερα, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, η δανέζικη τράπεζα Danske Bank, τονίζοντας πως δεν αναμένει πλέον ύφεση στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Danske Bank έκαναν λόγο για συρρίκνωση του βρετανικού ΑΕΠ, ως επίπτωση της απόφασης για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), ωστόσο μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας «αναγκάστηκαν» να τροποποιήσουν τις εκτιμήσεις τους.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Danske Bank, «καθώς τα οικονομικά δεδομένα αποδείχθηκαν καλύτερα από ό,τι αναμέναμε, πλέον προβλέπουμε ότι η ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ θα διατηρηθεί θετική κατά το β’ εξάμηνο του 2016, ήτοι δεν αναμένουμε πλέον ύφεση λόγω Brexit».
Πιο συγκεκριμένα, η Danske Bank αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το βρετανικό ΑΕΠ σε +1,8% το τρέχον έτος και +0,7% το 2017, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για ανάπτυξη +1,1% το 2016 και συρρίκνωση 0,4% αντίστοιχα.
Σε κάθε περίπτωση, η αβεβαιότητα γύρω από τις προβλέψεις είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017.
Σύμφωνα με τη Danske Bank, κύριος μοχλός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας αναμένεται να είναι η ιδιωτική κατανάλωση.
Η δανέζικη τράπεζα συνεχίζει να αναμένει βραχυπρόθεσμη μείωση των επενδύσεων, καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στη μετά Brexit εποχή.
Τέλος, η Danske Bank τονίζει τη δυσκολία εκτίμησης των μακροπρόθεσμων συνεπειών, δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε..

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης