Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kilduff (Again Capital): Η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα οδηγήσει τον S&P πίσω στο 2000

Kilduff (Again Capital): Η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα οδηγήσει τον S&P πίσω στο 2000
Ο John Kilduff επισημαίνει ότι έρχεται μια δύσκολη περίοδος για τις χρηματιστηριακές αγορές
Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος ο S&P 500 να επιστρέψει στα επίπεδα του 2000 σε περίπτωση που η Fed αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, όπως επισημαίνει ο John Kilduff της εταιρείας επενδύσεων Again Capital.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο CNBC, η πτώση της περασμένης Παρασκευής (9/9/2016) ήταν απόρροια του γεγονότος ότι ο επικεφαλής της EKT Mario Draghi (μία ημέρα πριν) τόνισε ότι το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, κάτι που ερμηνεύτηκε από την αγορά ως hawkish στάση.
Την ίδια στιγμή, όμως, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συνεδρίαση της Fed που φαίνεται να παίρνει επίσης μια hawkish στάση.
Τέλος, φαίνεται ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας σκέφτεται το ενδεχόμενο να αγοράζει λιγότερα ποσά ομολόγων μακροπρόθεσμης διάρκειας.
Όλα αυτά δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για μια δύσκολη πορεία των μετοχών και «η Παρασκευή (9/9/2016) ήταν απλά μια προεπισκόπηση».
Δυστυχώς, για τους επενδυτές, το sell-off της Παρασκευής επιβεβαιώθηκε από βαρύ όγκο, ο οποίος έλειπε κατά το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου.
Ένα παλιό γνωμικό της Wall Street λέει ποτέ να μην πουλάς σε μια ήσυχη αγορά, και η ανάπαυλα του καλοκαιριού βοήθησε στο να παραμείνουν στο παιχνίδι οι bears αλλά και το καλοκαίρι έχει τελειώσει.
Όπως αναφέρει ο ίδιος στο άρθρο στο CNBC, φαίνεται σαν οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες να έχουν αποφασίσει τουλάχιστον να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους.
«Χωρίς ενδείξεις για περισσότερη χαλάρωση των μέτρων από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ιαπωνίας, οι αγορές δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσουν τα κέρδη που κατέγραψαν μετά το Brexit και η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα επιδεινώσει σίγουρα τις πωλήσεις.
«Ετοιμαστείτε για μια δύσκολη περίοδο στις χρηματιστηριακές αγορές» επισημαίνει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης