Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch: Η αδύναμη υγεία της Clinton τρομάζει τις αγορές - Τι θα συμβεί αν εκλεγεί ο Trump;

tags :
Marketwatch: Η αδύναμη υγεία της Clinton τρομάζει τις αγορές - Τι θα συμβεί αν εκλεγεί ο Trump;
Σίγουρα οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για έντονο volatility, σε περίπτωση εκλογής του Trump,  καθώς στις αγορές δεν αρέσουν οι δυσάρεστες εκπλήξεις...
«Είστε προετοιμασμένοι για το αδιανόητο; Είναι τα χαρτοφυλάκιά σας έτοιμα να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ;»
Τα παραπάνω ερωτήματα απευθύνει το Marketwatch στους επενδυτές, με αφορμή τη νέα αδιαθεσία της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Hilary Clinton.
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, λίγοι είναι οι επενδυτές που έχουν προετοιμαστεί για μια νίκη του Trump, ωστόσο μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου, ακόμη περισσότεροι θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Η εικόνα της αδιαθεσίας της Hilary Clinton είναι καταστροφική, ενώ η καμπάνια του Trump εστιάζεται ήδη στα προβλήματα υγείας της 68χρονης υποψήφιας προέδρου.
Το περιστατικό συνέβη καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι οριακή.
Όπως τονίζει το Marketwatch, οι αγορές έχουν επαναπαυτεί στην πιθανότητα νίκης της Clinton.
Ωστόσο πλέον κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο σίγουρος.
Σύμφωνα με τη στοιχηματική εταιρεία Predictit, ο Trump έχει μία στις τρεις πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές.
Τι θα σήμαινε μια τέτοια εξέλιξη για τις αγορές;
Σίγουρα οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για έντονο volatility, καθώς στις αγορές δεν αρέσουν οι δυσάρεστες εκπλήξεις...
Μισούν την αβεβαιότητα που θα προκαλέσει ενδεχόμενη νίκη του Trump.
Μετοχές, ομόλογα και νομίσματα είναι δεδομένο ότι θα αντιδράσουν.
Σύμφωνα με τους money managers, τρείς είναι οι επιλογές των επενδυτών σε περίπτωση επικράτησης του Trump: χρυσός, μετοχές αμυντικής βιομηχανίας και μετοχές του κλάδου υγείας.
Η εκλογή Trump θα προκαλέσει πανικό στο δολάριο, γεγονός που θα αυξήσει τη ζήτηση για χρυσό και σκληρά νομίσματα όπως το ελβετικό φράγκο.
Ήδη ο Trump έχει προαναγγείλει νομισματικό πόλεμο έναντι της Κίνας και της Ιαπωνίας.
Η εκλογή Trump θα είναι θετική για την αμυντική βιομηχανία, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος έχει υποσχεθεί δραστική αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο κλάδος της υγείας, καθώς και ο κατασκευαστικός κλάδος, με φόντο τη δέσμευση Trump για την κατασκευή τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης