Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Η κωλυσιεργία του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος

tags :
Eurasia Group: Η κωλυσιεργία του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος
Η κακή συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης βολεύει τους δανειστές της Ελλάδας γιατί μεταθέτει τη συζήτηση για το χρέος
Οι ανησυχίες ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετή πρόοδο στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ βρίσκονται στο επίκεντρο του σημερινού (9/9/2016) Eurogroup σύμφωνα με το CNBC.
Όπως αναφέρεται οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ θα αποφασίσουν κατά πόσον η Ελλάδα έχει κάνει αρκετά βήματα για την κάλυψη όσων συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδοτικής βοήθειας της.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει υλοποιήσει μόνο 2 από τις 15 μεταρρυθμίσεις που θεωρούνται ορόσημα για τη συνέχιση οποιασδήποτε συζήτησης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Αβεβαιότητα για τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης

«Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα της Αθήνας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που λάβει και αλλά με την οξυμένη πολιτική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα, όπου το κυβερνόν κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ χάνει την έγκριση του λαού» επισημαίνεται επίσης στο ίδιο δημοσίευμα.
Επίσης το CNBC επικαλείται και ανάλυση της Eurasia Group (την επιμελείται ο Mujtaba Rahman) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπου αναφέρεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει μείνει και πάλι πίσω στο χρονοδιάγραμμα, καθώς χρονοτριβεί με την εφαρμογή των 15 προαπαιτουμένων (μόνο δύο έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής) που είναι αναγκαία για την εξασφάλιση των 2,8 δισ. ευρώ από τους πιστωτές της».
«Η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, που θα έπρεπε να έχει συμβεί πριν από περίπου δύο μήνες, είναι απαραίτητη να ξεκινήσει η δεύτερη αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης (σσ. η δεύτερη αξιολόγηση).
Αυτό περιέχει πολλά πολιτικά ευαίσθητα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και η μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα.
Η Γερμανία, ειδικότερα, είναι ενοχλημένη για την έλλειψη προόδου σχετικά με το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, ένα βασικό μέρος της συμφωνίας του περασμένου έτους προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ» προσθέτει ο ίδιος.
«Η απώλεια του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στη δημοτικότητα του προκαλεί τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Η δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται στα τέλη του 2016 ή πιθανότατα στις αρχές του 2017» αναφέρει ο ίδιος επισημαίνοντας ότι η κακή συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ βολεύει τους πιστωτές της Ελλάδας καθώς αναβάλλεται η συμφωνία σχετικά με το ελληνικό χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης