Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Χάρτης για τη νομισματική πολιτική όλων των κεντρικών τραπεζών

Deutsche Bank: Χάρτης για τη νομισματική πολιτική όλων των κεντρικών τραπεζών
Οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες τηρούν dovish στάση
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο χάρτης της Deutsche Bank όπου φαίνονται οι πολιτικές που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο.
Όπως εξηγεί ο γερμανικός κολοσσός, οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες επιμένουν σε μια dovish στάση παραμένοντας σε κατάσταση «αναμονής και θα δούμε».
Επισημαίνεται ότι με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Fed όπου θα καθορίσει την περαιτέρω πολιτική της (με τις πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο να περιορίζονται όλο και περισσότερο).
Εν τω μεταξύ, o επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi κατά τη χθεσινή (8/9/2016) συνέντευξη Τύπου επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά ή και σε χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο, ενώ σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ο διευκολυντικός χαρακτήρα της νομισματικής πολιτικής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επιτόκια πρέπει να μείνουν χαμηλά, για να προχωρήσει η ανάκαμψη και να επιταχυνθεί και εν τέλει αυτή η ανάκαμψη θα έχει αντανάκλαση και στους ισολογισμούς των τραπεζών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης