Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο

Danske Bank: Η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο
Η δανέζικη τράπεζα αναμένει ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις στους περιορισμούς που η ΕΚΤ έχει θέσει στην αγορά ομολόγων
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων είτε στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, είτε στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου του 2016, εκτιμά η δανέζικη τράπεζα Danske Bank.
Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Danske Bank, παρά τη σημερινή (8/9) απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, συνεχίζει να εκτιμά ότι θα υπάρξει επιμήκυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, πέραν του Μαρτίου του 2017, η οποία θα ανακοινωθεί είτε στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου ή στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Η Danske Bank βασίζει αυτή της την εκτίμηση στην ανυπαρξία πιέσεων στις τιμές και στις σταθερά χαμηλές προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
Ακόμα, ωστόσο, και αν καταγραφεί απότομη αύξηση του πληθωρισμού εντός του 2016, αυτή δεν αναμένεται να είναι αρκετή για την ΕΚΤ να σταματήσει τις αγορές στο πλαίσιο του QE, καθώς θα πηγάζει μόνο από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Παράλληλα, δεδομένου ότι ο Mario Draghi επισήμανε τη δυσκολία εύρεσης επιλέξιμων γερμανικών ομολόγων, η δανέζικη τράπεζα αναμένει ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις στους περιορισμούς που η ΕΚΤ έχει θέσει στον εαυτό της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης