Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών δεν θα επηρεάσει την αξιολόγηση των ΗΠΑ

Moody’s: Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών δεν θα επηρεάσει την αξιολόγηση των ΗΠΑ
Η Moody’s προειδοποιεί πως μία περαιτέρω διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ θα αποδυναμώσει την πιστοληπτική αξιοπιστία
Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις 8 Νοεμβρίου δεν θα επηρεάσει την αξιολόγηση «Aaa» για την πιστοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνει σε σημερινή (7/9) της έκθεση η Moody’s.
Η παραπάνω πολύ υψηλή βαθμολογία της αμερικανικής οικονομίας στην κλίμακα του οίκου αξιολόγησης οφείλεται στην τεραστία οικονομική ισχύ της χώρας και την μεγάλη ανθεκτικότητα που της χαρίζει και ο κομβικός ρόλος του δολαρίου στις παγκόσμιες συναλλαγές.
Ως αποτέλεσμα, οποιαδήποτε αλλαγή στην ηγεσία των ΗΠΑ δεν θα έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας.
Ωστόσο, η Moody’s προειδοποιεί πως μία περαιτέρω διεύρυνση του ήδη μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ, μέσω της αύξησης των δαπανών για διάφορα κοινωνικά και ασφαλιστικά προγράμματα, θα αποδυναμώσει σίγουρα στο μέλλον την πιστοληπτική αξιοπιστία.
Όπως τονίζεται, λόγω της γήρανσης του αμερικανικού πληθυσμού θα υπάρξει εκτόξευση στα ασφαλιστικά προγράμματα την 10ετία του 2020, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Ο οίκος σχολιάζει πως για αυτό το πολύ σημαντικό οικονομικό πρόβλημα τα δύο φαβορί για την προεδρία, ο Donald Trump και η Hillary Clinton, δεν έχουν υποβάλει προς το παρόν συγκεκριμένες προτάσεις.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης