Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch: Εντείνεται η πίεση στην ΕΚΤ για επέκταση του QE - Χαμηλές προσδοκίες

Marketwatch: Εντείνεται η πίεση στην ΕΚΤ για επέκταση του QE - Χαμηλές προσδοκίες
Οι επενδυτές είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει το QE, ωστόσο μένει να φανεί πότε θα ληφθεί αυτή η απόφαση
Για εντεινόμενη πίεση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πέραν του Μαρτίου 2017, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το Marketwatch.
Οι επενδυτές είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει το QE, ωστόσο μένει να φανεί πότε θα ληφθεί αυτή η απόφαση, σημειώνει το δημοισίευμα, εν όψει των αυριανών ανακοινώσεων από την κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης για τη νομισματική της πολιτική.
Η εικόνα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη σχετική με την αυριανή συνεδρίαση, σημειώνει το Marketwatch, ενώ υπογραμμίζει τη «σιωπή» του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Για μεικτή εικόνα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της Ευρωζώνης, κάνουν λόγο οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Από τη συνάντηση της ΕΚΤ στις 21 Ιουλίου, το ευρώ έχει ενισχυθεί σχεδόν 2 σεντς έναντι του δολαρίου και σήμερα διαπραγματεύεται στα 1,1243 δολ.
Την ίδια περίοδο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει ενισχυθεί κατά 2,6%.
Ο πληθωρισμός τν Αύγουστο αυξήθηκε οριακά στο 0,2%, ενώ παραμένει πολύ μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ (κοντά στο 2%).
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός, μπορεί να αναγκάσει την ΕΚΤ να υποβαθμίσει τις προβλέψεις της.
Πάντως σύμφωνα με τη Deutsche Bank, οι προσδοκίες για νέες μειώσεις επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου είναι χαμηλές.



Το Marketwatch αναφέρει επίσης ότι μία από τις τελευταίες επιλογές της ΕΚΤ, είναι η αγορά μετοχών, πρακτική την οποία έχουν εφαρμόσει και άλλες κεντρικές τράπεζες στο παρελθόν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης