Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι η τελευταία αριστερή – Εμφανής η οικονομική κόπωση…

Rabobank: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι η τελευταία αριστερή – Εμφανής η οικονομική κόπωση…
Ως προς τα NPLs η εμπειρία λέει ότι από το 2018 -2020 θα βελτιωθούν οι επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών στην διαχείριση των προβληματικών δανείων
Την εκτίμηση ότι η οικονομική κόπωση που καταγράφεται στην Ελλάδα θα πλήξει την κυβέρνηση Τσίπρα και ότι η κυβέρνηση του θα είναι η τελευταία αριστερή κυβέρνηση, διατυπώνει στέλεχος της Ολλανδικής τράπεζας Rabobank που μίλησε στο bankingnews.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα, η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα κατάφερε να εφαρμοστεί το μνημόνιο με σχεδόν μηδενικές κοινωνικές αντιδράσεις.
Αν δούμε την κοινωνική πόλωση του 2014 και την κοινωνική αδιαφορία του 2016 είναι προφανές ότι η Αριστερά ξέρει να υπνωτίζει τις μάζες ενώ η Δεξιά ξέρει να τις ξεσηκώνει.
Αυτό ίσχυε στο παρελθόν.
Η εναλλαγή στην εξουσία της δεξιάς και ακολούθως της αριστεράς έδωσε στην κοινωνία να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.
Η επόμενη κυβέρνηση - που θα καθυστερήσει, καθώς για το ορατό μέλλον δεν αναμένονται εκλογές - δεν θα αντιμετωπίσει καμία σοβαρή κοινωνική αντίδραση.
Η Αριστερά στην Ελλάδα κατάφερε όχι μόνο να αποδεχθεί ο έλληνας το μνημόνιο αλλά κατάφερε να μηδενίσει τα κοινωνικά αντανακλαστικά.
Υπό αυτή την έννοια προσέφερε υπηρεσίες η κυβέρνηση της Αριστεράς…..
Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται σε μια φάση υλοποίησης ενός μνημονίου αλλά η οικονομική κόπωση είναι εμφανής.
Ορθώς οι θεσμοί έχουν καταστεί πολύ φειδωλοί με την Ελλάδα και έτσι εξηγείται και η στάση της ΕΚΤ και των δανειστών γενικότερα.
Ο διεθνής τύπος ήδη σημειώνει ότι η πλειοψηφία των προαπαιτούμενων δεν έχουν ικανοποιηθεί, οπότε εύλογα και η Ευρώπη επιδεικνύει αυτή την σκληρή στάση…
Η πεποίθηση είναι ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει λύση για το χρέος σοβαρή πριν το τέλος του 2018 οπότε εύλογα υπάρχει προβληματισμός ενώ και η απουσία του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα εντείνει την αβεβαιότητα.
Η οικονομική κόπωση που είναι εμφανής οδηγεί σε επενδυτική κόπωση και η επενδυτική κόπωση προκαλεί στασιμότητα.
Η στασιμότητα κυριαρχεί στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα σημάδι πολύ ανησυχητικό αλλά και εύλογο…
Το ερώτημα είναι μετά το Eurogroup στις 9 Σεπτεμβρίου του 2016 εάν η Ελλάδα λόγω της έναρξης σε λίγες εβδομάδες της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να κερδίσει κάτι στο χρέος ή αν οι βραχυπρόθεσμες λύσεις μετατεθούν για το 2017.
Ο κίνδυνος πάντως είναι ορατός οι βραχυπρόθεσμες λύσεις να συγχωνευθούν με τις μεσοπρόθεσμες λύσεις για το χρέος και έτσι η Ελλάδα να μην ωφεληθεί από τις βραχυχρόνιες ενέργειες στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους.
Για τις ελληνικές τράπεζες αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι θα καθυστερήσουν να ανακάμψουν αλλά δεν διατρέχουν τους κινδύνους του 2012.
Ως προς τα NPLs η εμπειρία λέει ότι από το 2018 -2020 θα βελτιωθούν οι επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών στην διαχείριση των προβληματικών δανείων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης