Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Υποβαθμίζει την RBS σε sell και την Lloyds σε hold

Deutsche Bank: Υποβαθμίζει την RBS σε sell και την Lloyds σε hold
Ο γερμανικός κολοσσός μειώνει την τιμή στόχο για την RBS στις 170 πένες
Σε υποβάθμιση των τραπεζών RBS και Lloyds σε «sell» και «hold» προχώρησε σήμερα (5/9/2016) η Deutsche Bank.
Ειδικότερα, ο David Lock αναλυτής του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού αναφέρει ότι «συνολικά νομίζουμε ότι το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων για πολύ καιρό είναι ξεκάθαρα αρνητικό για τον τομέα σε μακροπρόθεσμη βάση».
Εκτός αυτού, ο Lock περιγράφει τις περαιτέρω απειλές για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλότερης ανάπτυξης, του υψηλότερου κόστους κινδύνου και των ρυθμιστικών αλλαγών.
Παρά το γεγονός ότι τα ζητήματα αυτά ισχύουν για τις περισσότερες μεγάλες τράπεζες του Ηνωμένου Βασίλιου, ο Lock θεωρεί ότι η RBS είναι πιο ευάλωτη και υποβάθμισε την αξιολόγηση της σε «sell» ενώ μείωσε την τιμή στόχο από τις 200 αγγλικές πένες στις 170 αγγλικές πένες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η RBS επηρεάζεται από το σημερινό περιβάλλον επειδή έχει ήδη μειώσει σημαντικά τα επιτόκια καταθέσεων και το κόστος, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών.
Όσον αφορά στη Lloyds, η Deutsche Bank την υποβάθμισε σε «hold» με τον Lock να επισημαίνει ότι «η Lloyds θα πρέπει να επωφεληθεί στο άμεσο μέλλον από την πτώση του κόστους των καταθέσεων και τις πιθανές ωριμάνσεις χρέους χαμηλής διαβάθμισης», διαβλέποντας ωστόσο κινδύνους σε μεσομακροπρόθεσμη βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης