Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FAZ: Θα είναι o πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Schulz αντίπαλος της Merkel στις Γερμανικές εκλογές του 2017;

FAZ: Θα είναι o πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Schulz αντίπαλος της Merkel στις Γερμανικές εκλογές του 2017;
Ορισμένοι στο κόμμα του τον βλέπουν επίσης ως εκείνον ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει την Merkel ως ίσος προς ίση
Στο πολιτικό μέλλον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allegmeine Zeitung καθώς δεν αποκλείεται από τις Βρυξέλλες να επιστρέψει στο Βερολίνο για ένα πιο καθοριστικής σημασίας ρόλο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εάν ο Zigmar Gabriel δεν θέλει (ή δεν του επιτραπεί) να είναι αντίπαλος της Merkel στις εθνικές εκλογές του 2017 ποιος μπορούσε να είναι;
Κανένα άλλο θέμα δεν συζητιέται με τόσο πάθος από τους σοσιαλδημοκράτες αυτόν τον καιρό και στο τραπέζι πέφτει το όνομα του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο Schulz σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να αποτελέσει μιας πρώτης τάξεωw επιλογή.
Αν κάποιος μπορεί να κατακτήσει ένα ευπρεπές ποσοστό, ακόμα και αν δεν κερδίσει τη νυν καγκελάριο, αυτός είναι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Ορισμένοι στο κόμμα του τον βλέπουν επίσης ως εκείνον ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει την Merkel ως ίσος προς ίση.
Η αρχική συμφωνία με το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) είναι να παραδώσει την προεδρία του ΕΚ μετά από δύο χρόνια.
Εν τω μεταξύ όμως υποστηρίζει θερμά την παραμονή του και ο πρόεδρος της Κομισιόν jean Claude Juncker.
Το θέμα θα αποφασιστεί τον Οκτώβριο.
Ο ίδιος ο Schulz πάντως δήλωσε πρόσφατα, σε συνέντευξή του στην Rheinische Post, ότι είναι υπέρμαχος της σταθερότητας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και αν του ζητηθεί θα δεχτεί να παραμείνει πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, εφόσον υποστηρίζεται από μια πλατιά πλειοψηφία.
Τι θα γίνει όμως αν το ΕΛΚ, στο οποίο αυξάνονται οι αντιδράσεις κατά της δεύτερης θητείας του, αρνηθεί;
Θα μπορούσε ο Schulz να πάει στο Βερολίνο και να χριστεί υποψήφιος καγκελάριος από τον Gabriel ο οποίος γι’ αυτό ίσως μεταθέτει την απόφασή του για την άνοιξη;
Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ο Schulz θέλει να πάει στο Βερολίνο, αν δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης