Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ως τα τέλη του 2017

Goldman Sachs: Η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ως τα τέλη του 2017
Η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, εκτιμά η Goldman Sachs
Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (APP) στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου (8/9/2016) διατυπώνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, σε νέα 6σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο «ECB Preview: Extending bond purchases» (ΕΚΤ Προεπισκόπηση: Επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων), που σας παρουσιάζει το www.BankingNews.gr.
Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως η ΕΚΤ θα αποφασίσει την επέκταση του APP ως και τα τέλη του 2017, έναντι λήξης του προγράμματος τον Μάρτιο του 2017.
Επιπλέον, εκτιμά πως η ΕΚΤ θα άρει κάποιους από τους περιορισμούς που η ίδια έχει επιβάλει στον εαυτό τους στην αγορά των ομολόγων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πενία επιλέξιμων ομολόγων που αντιμετωπίζει.
Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs εκτιμά πως η ΕΚΤ θα απομακρυνθεί από το βασικό κλειδί (capital key) στην αγορά κρατικών ομολόγων.
Επειδή αυτή η απομάκρυνση θα προκαλέσει πολιτική αναταραχή, δεν αναμένεται να παρουσιαστεί με πανηγυρισμούς από την ΕΚΤ, αλλά ως «διόρθωση μιας τεχνικής λεπτομέρειας για καλύτερη αποτελεσματικότητα του APP».
H Goldman Sachs δεν αναμένει αλλαγή στην επιτοκιακή πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ.
Παράλληλα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε ήπια καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, κυρίως λόγω του Brexit, ως εξής:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης