Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Προτείνει την αγορά μετοχών («buy») ΟΠΑΠ με τιμή-στόχο τα 9,30 ευρώ

Eurobank Equities: Προτείνει την αγορά μετοχών («buy») ΟΠΑΠ με τιμή-στόχο τα 9,30 ευρώ
Οι προβλέψεις των αναλυτών για EBITDA αποτελέσματα 306 εκατ. ευρώ σε ολόκληρο το 2016 κρίνονται πλέον μάλλον συντηρητικές
Θετικά υποδέχθηκε τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου του 2016 του ΟΠΑΠ η Eurobank Equities, προτείνοντας την αγορά («buy») τίτλων του, θέτοντας τιμή-στόχο τα 9,30 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανάλυση της Eurobank Equities, η πρόταση για διανομή προμερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή είναι «ικανοποιητική», όπως και η δεδηλωμένη επιδίωξη της διοίησης της εταιρείας να δημιουργήσει θετικές αποδόσεις.
Όπως αναφέρεται στην ανάλυση, τα αποτελέσματα EBITDA του πρώτου εξαμήνου 2016 είναι μειωμένα κατά 13%, όμως οι προβλέψεις των αναλυτών για EBITDA αποτελέσματα 306 εκατ. ευρώ σε ολόκληρο το 2016 κρίνονται πλέον μάλλον συντηρητικές, καθώς αυτό σημαίνει ότι τα EBITDA κέρδη του ΟΠΑΠ στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα έπρεπε να διαμορφωθούν σε 145 εκατ. ευρώ ή να μειωθούν κατά 24% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά, κάτι που η Eurobank Equities δεν πιστεύει ότι θα συμβεί.
Στην επικείμενη ενημέρωση των επενδυτών από τον ΟΠΑΠ για τα αποτελέσματά του, η Eurobank Equities αναμένει να δοθεί έμφαση μεταξύ άλλων στην όποια πρόοδο έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις του ΟΠΑΠ με τα πρακτορεία του επί της δομής των προμηθειών που εισπράττουν, αλλά και στα όποια περιθώρια υπάρχουν για την περαιτέρω περικοπή των εξόδων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης