Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου η ΕΚΤ θα τηρήσει στάση αναμονής

Danske Bank: Στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου η ΕΚΤ θα τηρήσει στάση αναμονής
Η Danske Bank εκτιμά πως η ΕΚΤ δε θα προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις
Οι αναλυτές της Danske Bank αναθεώρησαν τις εκτιμήσεις τους και πλέον προβλέπουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου (8/9/2016).
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, τα στοιχεία του Ιουλίου δε δικαιολογούν τη λήψη πρόσθετων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.
Διατηρούν, εντούτοις, αμετάβλητη την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει κάποια στιγμή το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, πέραν του Μαρτίου του 2017, λόγω της έλλειψης μιας βιώσιμης πορείας του πληθωρισμού.
«Προς το παρόν, πάντως, περιμένουμε ότι θα κρατήσει τα πυρομαχικά της στεγνά», σημειώνουν οι αναλυτές της Danske Bank.
Σύμφωνα με τους ίδιους, μια επέκταση του QE θα μπορούσε να συνοδεύεται από αλλαγές στους περιορισμούς αγοράς, ωστόσο δεν αναμένεται να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, αναφέρουν πως ενώ προηγουμένως ανέμεναν και μια αύξηση των αγορών ομολόγων, εντούτοις, το οικονομικό κλίμα αποδείχτηκε εκπληκτικά ανθεκτικό, παρά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ, οπότε πλέον οι αναλυτές της Danske Bank εκτιμούν ότι ο ρυθμός θα διατηρηθεί σε μηνιαία αγορά ομολόγων ύψους 80 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά στις μειώσεις των επιτοκίων, εμμένουν στην άποψή τους ότι η ΕΚΤ δε θα προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις.
Όπως αναφέρουν, τον περασμένο Μάρτιο, η ΕΚΤ βγήκε από τον πόλεμο των νομισμάτων και επικεντρώθηκε, αντ’ αυτού, στο ζήτημα των τραπεζικών δανεισμών, που είναι ζωτικής σημασίας για τη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης