Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBS: Η FED δεν θα αυξήσει τα επιτόκια εντός του 2016 - Η ομιλία της Yellen στις 26/8

tags :
RBS: Η FED δεν θα αυξήσει τα επιτόκια εντός του 2016 - Η ομιλία της Yellen στις 26/8
Σύμφωνα με ανάλυση της RBS ακόμα και αν η FED αυξήσει τα επιτόκια δεν αναμένονται κι άλλες αντίστοιχες κινήσεις
Στην ομιλία της προέδρου της FED Janet Yellen κατά το ετήσιο συμπόσιο στο Jackson Hole την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών, σύμφωνα με ανάλυση της RBS.
Όπως αναφέρεται κάποιοι φοβούνται έναν επιθετικό τόνο, που θα θέσεις τις βάσεις για μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων το 2016.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αυτό το φόρουμ έχει περισσότερο ακαδημαϊκή υφή, εξετάζοντας πιο μακροπρόθεσμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η νομισματική πολιτική και δεν χρησιμοποιείται για να δοθεί ένα σήμερα για τη βραχυπρόθεσμη πολιτική.
Πρόσφατα, ορισμένοι αξιωματούχοι της FED έχουν μιλήσει δημοσίως για τις προοπτικές στη νομισματική πολιτική σε ένα περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης και πληθωρισμού.
Επιπλέον, εναλλακτικές προσεγγίσεις στην πολιτική, όπως ένας υψηλότερος στόχος για τον πληθωρισμό, η στόχευση με βάση το ονομαστικό ΑΕΠ, ή η χρήση αυτόματων δημοσιονομικών σταθεροποιητών έχουν βγει στην επιφάνεια.
Μάλιστα, σύμφωνα με την RBS όλα αυτά θα μπορούσαν να τεθούν επί τάπητος στο Jackson Hole ως πιθανά μέτρα σε ένα πιο συνετό μελλοντικό σχεδιασμό της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.
Όπως αναφέρει η RBS, ενώ μια αλλαγή στην προσέγγισης πολιτικής είναι μακριά προς το παρόν, κάθε θεωρητική συζήτηση στο Jackson Hole για το πλαίσιο της νομισματικής πολιτικής στο μέλλον είναι πιθανό να είναι ήπια (dovish).
Τέλος, οι αναλυτές της RBS εξακολουθούν να αναμένουν ότι η FED θα παραμείνει σε αναμονή για όλο το 2016.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι ακόμη και αν η FED αυξήσει τα επιτόκια κάποια στιγμή εντός του 2016, οι αναλυτές δεν πιστεύουν ότι μια τέτοια κίνηση θα σηματοδοτήσει την έναρξη της πιο επιθετικής δράσης για τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης