Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Howard Marks (Oaktree): Οι γαρίδες jumbo και οι… πολιτικοί της Αμερικής

Howard Marks (Oaktree): Οι γαρίδες jumbo και οι… πολιτικοί της Αμερικής
Ο Howard Marks συνιδρυτής της Oaktree Capital Management σχολιάζει τις αμερικανικές εκλογές 
Μια περίεργη αναφορά στις «γαρίδες jumbo» χρησιμοποίησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Howard Marks για να… καρφώσει τους πολιτικούς της Αμερικής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Business Insider, ο συνιδρυτής της Oaktree Capital Management, στο τελευταίο του memo το βράδυ της Τετάρτης (17/8/2016) έδωσε έμφαση στην «πολιτική πραγματικότητα».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το memo του Marks είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα με αναφορές στις «γαρίδες jumbo» σαν ένα παράδειγμα οξύμωρης φράσης και το συνδύασε με το άλλο οξύμωρο: την πολιτική πραγματικότητα.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Όπως αναφέρει λοιπόν ο Marks, κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες οξύμωρες φράσεις όπως οι «γαρίδες jumbo» και η «κοινή λογική».
«Θα προσθέσω όμως στη λίστα και την πολιτική πραγματικότητα.
Ο κόσμος της πολιτικής έχει τη δική του… αλλαγμένη πραγματικότητα, στην οποία η οικονομική πραγματικότητα συχνά δεν φαίνεται να εισβάλει.
Δεν χρειάζονται να γίνουν επιλογές: οι υποψήφιοι μπορούν να υποσχεθούν τα πάντα.
Και δεν υπάρχουν συνέπειες.
Αν κάτι θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στον πραγματικό κόσμο, οι πολιτικοί φαίνεται ότι νοιώθουν ελεύθεροι να τις αγνοήσουν.
Αν κάποιος ενοχλητικός, όπως ένας δημοσιογράφος ή αντίπαλος υποψήφιος, ρωτά για τις πιθανές συνέπειες, είναι εύκολο αυτές τις μέρες να τις παραποιήσει ή να αρνηθούν ότι υπάρχουν.
Και αν αποδειχθεί ότι το κόστος ή οι συνέπειες αγνοήθηκαν εσκεμμένα δεν υπάρχει νομική προστασία: οι εκλογικές νίκες βασίζονται σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις δεν μπορούν να ανακληθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης