Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Παραμένει «overweight» για τις μετοχές της Βρετανίας, παρά το Brexit

tags :
JP Morgan: Παραμένει «overweight» για τις μετοχές της Βρετανίας, παρά το Brexit
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας υποβαθμίζουν τα απαισιόδοξα οικονομικά στοιχεία, μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου
Overweight για τις βρετανικές μετοχές παραμένουν οι αναλυτές της JP Morgan, παρά το Brexit, με φόντο την πτώση στη βρετανική στερλίνα και στις αποδόσεις των ομολόγων.
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας υποβαθμίζουν τα απαισιόδοξα οικονομικά στοιχεία, μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Όπως εξηγεί η JP Morgan, η αναβάθμιση των βρετανικών μετοχών νωρίτερα φέτος, είναι ξεκάθαρο πως δεν βασίστηκε σε ενδεχόμενο Brexit.
Ωστόσο, εκτιμούσαν ότι οι βρετανικές μετοχές θα υπεραποδώσουν και σε περίπτωση Brexit.
Η πτώση της στερλίνας είναι πολύ θετική για τις βρετανικές μετοχές, καθώς τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από το εξωτερικό.
Ειδικότερα το 72% των εσόδων του FTSE 100 προέρχεται από το εξωτερικό.
Η βουτιά στη στερλίνα, η οποία υποχώρησε σε χαμηλά 31 ετών έναντι του δολαρίου, οδήγησε τον FTSE 100 να διαγράψει την πτώση που προκάλεσε το Brexit, όπως σημειώνει το Marketwatch. 
Οι αναθεωρήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή «είναι απόλυτα θετικές για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, γεγονός το οποίο οφείλεται με πολύ μεγάλο βαθμό στην αποδυνάμωση της στερλίνας», σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan (βλ. πίνακα). 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης