Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Τα μετρητά βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2001

Bank of America Merrill Lynch: Τα μετρητά βρίσκονται στα  υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2001
Η συσσώρευση μετοχών σημαίνει ότι οι επενδυτές ανησυχούν για το επενδυτικό ρίσκο ενώ είναι παράδοξο πως ενώ μειώνονται οι νέες επενδύσεις σε μετοχές, τα χρηματιστήρια σημειώνουν συνεχή ρεκόρ
Όλο και περισσότεροι επενδυτές αρχίζουν να συσσωρεύουν μετρητά χάρη σε ένα εξαιρετικά χαμηλό επιτοκιακό περιβάλλον και  αρνητικές αποδόσεις των ομολόγων αναφέρει το CNBC.
Ενώ οι παγκόσμιες αγορές μετοχών καταγράφουν ιστορικά υψηλά, εξακολουθούν να υπάρχουν επενδυτές οι οποίοι προτιμούν να κρατήσουν μετρητά ή να επενδύσουν σε άλλες εναλλακτικές μορφές επενδύσεων.
Μια έρευνα της Bank of America Merrill Lynch διαπίστωσε ότι τα επίπεδα μετρητών ήταν στο 5,8% των χαρτοφυλακίων και στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2001.
«Σε παγκόσμιο επίπεδο, το κλίμα παραμένει αδύναμη.
Τα μετρητά βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2001, ενώ οι νέες επενδύσεις σε μετοχές έχουν πέσει σε χαμηλά τεσσάρων ετών.
Η συσσώρευση μετοχών σημαίνει ότι οι επενδυτές ανησυχούν για το επενδυτικό ρίσκο ενώ είναι παράδοξο πως ενώ μειώνονται οι νέες επενδύσεις σε μετοχές, τα χρηματιστήρια σημειώνουν συνεχή ρεκόρ.

Μετρητά έναντι μετοχών;

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου διαθέτουν μετρητά 1,7 τρισεκ.
Η διακράτηση μετρητών είναι σίγουρα ένα κακό σημάδι για την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αλλά είναι απολύτως λογική» αναφέρει η Alastair Winter.
Οι τιμές των μετοχών και των ομολόγων έχουν φουσκώσει σε μεγάλο βαθμό από τις κεντρικές τράπεζες, τόσο άμεσα, μέσω της χαλαρής νομισματικής πολιτικής όσο και έμμεσα από τις προσδοκίες της αγοράς ότι οι πολιτικές αυτές θα πρέπει να διατηρηθούν επ 'αόριστον.
Η διακράτηση μετρητών είναι μια τάση σήμερα, αλλά μια γρήγορη επιτάχυνση του πληθωρισμού αλλάξει αυτή την στρατηγική.
Οι παραδοσιακές μορφές επένδυσης όπως τα ομόλογα έχουν δει τις αποδόσεις τους σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, λόγω της τρέχουσας αβεβαιότητας στην αγορά μετά την ψηφοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου για να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η αβεβαιότητα έχει επίσης οδηγήσει σε αστάθεια και διακυμάνσεις στις αγορές συναλλάγματος και μετοχών.
Κατά την SignalPro τα τεχνικά δεδομένα δείχνουν ότι αυτή η ευφορία στιες αγορές δεν θα κρατήσει πολύ καιρό.
Το ερώτημα όμως είναι η αύξηση των μετρητών τι σηματοδοτεί;
Θα έρθει γρήγορα μια διόρθωση;
Οι επενδυτές έχουν εξοικειωθεί με αυτά τα επίπεδα τιμών αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν;
όλα αυτά προσεχώς θα αποκαλυφθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης