Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Convergex: Πουλήστε τα πάντα σε μετοχές και χρηματιστήρια… αλλά γιατί; - Μην υποτιμήσετε 5 ισχυρούς επενδυτές

tags :
Convergex: Πουλήστε τα πάντα σε μετοχές και χρηματιστήρια… αλλά γιατί; - Μην υποτιμήσετε 5 ισχυρούς επενδυτές
Όσο οι ισχυροί πιστεύουν ότι θα έρθει μια μεγάλη διόρθωση στις αγορές όλοι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να υποτιμάμε την εκτίμηση τους.
Πουλήστε τα πάντα στις μετοχές…  αλλά γιατί;
Αυτό το βασικό ερώτημα θέτει η Convergex η οποία πολυδραστηριοποιείται και στο ελληνικό χρηματιστήριο ως Broker με τον κωδικό CVGX.
Η Convergex με έδρα στην Νέα Υόρκη ξεκίνησε από την Bank of New York Melllon αλλά στην πορεία προχώρησε σε σημαντικές εξαγορές και ως χρηματιστηριακή ισχυροποιήθηκε.
Πολλοί διεθνείς επενδυτές εκεί έξω μισούν τις μετοχές.
Από τον Μάιο του 2016 υπάρχουν πολλές και αρνητικές εκτιμήσεις από τον Stan Druckenmiller, τον Soros, τον Carl Icahn, τον Jeff Gundlach και τον Bill Gross.
Στην Wall Street υπάρχει ένα γνωμικό «ποτέ δεν διαφωνείς για τις αγορές με κάποιον που είναι πολύ πιο πλούσιος από ότι μπορείς να φανταστείς».
Έτσι θα πάρουμε μια διαφορετική κατεύθυνση: τι ξέρουν όλοι αυτοί;
Οι επιτυχημένοι επενδυτές ήταν πάντα περισσότερο κινητοποιημένοι στις αγορές  εξ ου και η επιτυχία τους.
Και ενώ εμείς μόνο μπορούμε να μαντέψουμε τις κύριες συνιστώσες των αρνητικών παραμέτρων που σχετίζονται με τις μετοχές αυτοί κάτι παραπάνω θα ξέρουν.
Για παράδειγμα, το 2016 ο δείκτης βαρόμετρο S & P 500 είναι έως +5,9% υψηλότερα μετά
1) το Brexit στην Βρετανία
2) Το δραματικά απογοητευτικό α΄ και β΄ τρίμηνο του 2016 για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ
3) μια διόρθωση 20% στις τιμές του πετρελαίου,
4) Μια Fed που έχει επικριθεί για την νομισματική πολιτικής
5) Ο Donald Trump είναι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία,
6) Το 10ετές αμερικανικό ομόλογο βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετά για να τρομάξουν τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές
Γιατί λοιπόν οι μεγάλοι παίκτες έχουν αρνητική άποψη για τις μετοχές και τα χρηματιστήρια;

Όταν κορυφαία hedge funds και μεγάλοι διαχειριστές προειδοποιούν για μεγάλη πτώση στις μετοχές οι οποίες βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, οποιοσδήποτε λογικός επενδυτής πρέπει να δώσει προσοχή.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά θα μπορούσαν μόνο να ονειρεύονται.
Είναι σαν να έχεις ένα πρόσβαση για να περάσεις οτιδήποτε, οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.
* Stan Druckenmiller (4 Μαΐου στο Συνεδριακό Ira Sohn): "
Φύγετε από τη χρηματιστηριακή αγορά
* Soros (9 Ιουνίου, όπως αναφέρεται στην Wall Street Journal):
 Ο ιδρυτής δισεκατομμυριούχος των hedge funds και φιλάνθρωπος έχει πάρει μεγάλες bearish επενδυτικές θέσεις.
* Ο Carl Icahn (9 Ιουνίου του 2016, στο CNBC):
 «Δεν νομίζω ότι μπορείτε να έχετε (σχεδόν) μηδενικό επιτόκιο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να υποστείτε ζημίες», ενώ τόνισε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πότε ακριβώς αυτό θα μπορούσε να συμβεί.
* Jeff Gundlach (σε συνέντευξή του στο Reuters):
«Πουλήστε τα πάντα. Τίποτα εδώ φαίνεται καλό»
* Bill Gross (σε μηνιαία έκθεση):
«Δεν μου αρέσουν τα ομόλογα. Δεν μου αρέσουν οι περισσότερες μετοχές»

Τι έχουν ανακαλύψει;

Παραδόξως ο S & P 500 γράφει ιστορικά υψηλά με +5,9% σε ετήσια βάση.
Η άνοδος αυτή συντελέστηκε με τις εξής ειδήσεις…
- Ο Donald Trump κερδίζει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών με άνεση.
- Η ανάπτυξης των ΗΠΑ είναι υποτονική αυξήθηκε μόλις 1%.
- Μετά από μια καλή πορεία στις αρχές του έτους, το αργό πετρέλαιο μπορεί να σπάσει τα 40 δολάρια το βαρέλι.
- Ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική του πορεία.
- Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη είναι βραδεία ώστε οι αποδόσεις στο 10ετές ομόλογο να έχουν φθάσει στο 1,5% πολύ χειρότερα ακόμη και από τον πυρήνα της οικονομικής κρίσης
- Βρετανία ψηφίζει  να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση
- Περίπου 13 τρισεκ. δολάρια του παγκόσμιου δημόσιου χρέους έχει αρνητική απόδοση, επειδή είναι η ζήτηση για «ασφαλή καταφύγια» περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο
- Έχει αγνοηθεί η καθοδήγηση της Federal Reserve για την μελλοντική πολιτική επιτοκίων.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν 2 φορές κατά 0,25% αλλά οι αγορές βλέπουν αύξηση μόνο 0,25%.

Το συμπέρασμα

Όσο οι ισχυροί πιστεύουν ότι θα έρθει μια μεγάλη διόρθωση στις αγορές όλοι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να υποτιμάμε την εκτίμηση τους.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης