Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑ+ της Αυστρίας - Σταθερό το outlook - Σε καλή κατάσταση οι τράπεζες

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑ+ της Αυστρίας - Σταθερό το outlook - Σε καλή κατάσταση οι τράπεζες
Η Αυστρία έχει μια πλούσια, διαφοροποιημένη, οικονομία υψηλής προστιθέμενης αξίας με ισχυρούς πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς....κατά την Fitch
Σε επιβεβαίωση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Αυστρίας σε AA+ προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου, ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων Fitch, διατηρώντας σταθερό το outlook.
Η Fitch αναμένει πως η οικονομία της Αυστρίας θα διατηρήσει έναν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης το 2016 και το 2017, περίπου στο +1,6%, ωστόσο επισημαίνει πως υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι για τις προβλέψεις της.
Αναμένει διεύρυνση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού σε 1,9% επί του ΑΕΠ το 2016 και οριακή συρρίκνωση στο 1,7% το 2017, έναντι των επίσημων εκτιμήσεων για ελλείμματα 1,6% και 1,5% αντίστοιχα.
Κατά την Fitch οι κίνδυνοι για την Αυστρία έχουν αυξηθεί λόγω της μικρότερης από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη των κυριότερων εμπορικών εταίρων της Αυστρίας.
Επιπλέον, η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό θα κινηθεί πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και την αύξηση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος
Το δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν καλύτερο από τπ αναμενόμενπ το 2015 σε 1,1% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 1,9%.
Η Fitch αναμένει ότι το ακαθάριστο χρέος της γενικής κυβέρνησης της Αυστρίας (GGGD) θα μειωθεί στο 84,8% του ΑΕΠ το 2016, αφού κορυφωθεί σε 85,5% το 2015. 
Ο διεθνής οίκος τονίζει ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι από την επίλυση των εθνικοποιημένων «κακών τραπεζών» έχουν μειωθεί.
Οι αυστριακές τράπεζες βελτίωσαν την κεφαλαιοποίησή τους το 2015 και μείωσε το χάσμα στο σκέλος των καθαρών επιτοκιακών περιθωρίων.
Η Αυστρία έχει μια πλούσια, διαφοροποιημένη, οικονομία υψηλής προστιθέμενης αξίας με ισχυρούς πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς.
Επωφελείται από το χαμηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα και ένα αξιόλογο ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών.
Το ποσοστό ανεργίας είναι από τα χαμηλότερα στην ΕΕ και ανέρχεται σε 6%, αλλά έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης