Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fidelity: Πιθανή η υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων από την Bank of England στο μέλλον

tags :
Fidelity: Πιθανή η υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων από την Bank of England στο μέλλον
Σύμφωνα με τη Fidelity, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε περισσότερα μέτρα από αυτά που ανέμεναν οι αγορές, λόγω της σημαντικής υποβάθμισης του outlook για την ανάπτυξη
Πιθανή είναι η υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων από την Bank of England μελλοντικά, εκτιμά σε ανάλυσή της η Fidelity, στον απόηχο των μέτρων που ανακοίνωσε η BoE για να καταπολεμήσει τις αρνητικές συνέπειες του Brexit.
Σύμφωνα με τη Fidelity, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε περισσότερα μέτρα από αυτά που ανέμεναν οι αγορές, λόγω της σημαντικής υποβάθμισης του outlook για την ανάπτυξη.
Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει αναφορικά με την υιοθέτηση των αρνητικών επιτοκίων, είναι αν έχουν αποτέλεσμα.
Η Fidelity εκτιμά ότι είναι πιθανή μια ακόμη πιο επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Αγγλίας.
«Το outlook της βρετανικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί δραματικά.
Η BoE έστειλε σήμα ότι προτίθεται να παράσχει στήριξη.
Η Τράπεζα της Αγγλίας βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση ώστε να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων και να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE), σχολιάζει η Fidelity.
Οι σημερινές αποφάσεις σηματοδοτούν την έναρξη μιας πολιτικής από τον Mark Carney, αντίστοιχης με αυτή που εφάρμοσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης, Mario Draghi.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η πολιτική αυτή θα έχει αποτέλεσμα και αν όχι, ποια άλλα εργαλεία έχει διαθέσιμα η Bank of England.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης