Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nautilus Investment Research: Κάτι συνέβη στον Dow Jones που ήταν πρόδρομος και για το κραχ του 1987

Nautilus Investment Research: Κάτι συνέβη στον Dow Jones που ήταν πρόδρομος και για το κραχ του 1987
O δείκτης Dow Jones έχει καταγράψει απώλειες στις 8 από τις 9 τελευταίες συνεδριάσεις, με τις 7 από αυτές σε συνεχόμενες ημέρες
Έπειτα από τα διαδοχικά υψηλά όλων των εποχών, η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται το τελευταίο διάστημα να καταγράφει ένα σερί απωλειών, έστω και μικρών.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε στις 8 από τις τελευταίες 9 συνεδριάσεις, συμπεριλαμβανομένων των 7 συνεχόμενων τελευταίων.
Ο δείκτης έχει χάσει βέβαια μόλις 1,5% σε αυτό το διάστημα, αλλά η συνέπεια που δείχνει στην πτωτική κίνηση δεν προμηνύει καλά πράγματα στον ορίζοντα.
Σύμφωνα με τον Tom Leveroni της εταιρείας επενδυτικών ερευνών Nautilus Investment Research, αυτή είναι μόλις η 10η φορά από την έναρξη του 20ου αιώνα, που ο Dow είχε ένα τέτοιο πτωτικό σερί και ιστορικά είχε αρνητικούς συνειρμούς.
«Με έναν αστερίσκο στην άκρη, αυτό το μοτίβο δεν ήταν καλό ιστορικά», επεσήμανε ο Leveroni σε σημείωμα προς τους πελάτες της εταιρείας του σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου.
«Ο Dow έκλεισε χαμηλότερα 1 μήνα και 1 χρόνο αργότερα, σε 6 από τις 9 τέτοιες περιπτώσεις από το 1900, με 5 από αυτές να σηματοδοτούν ακριβώς την κορύφωση του οικονομικού κύκλου (1901, 1919, 1966, 1976 και 1987)».
Η ιστορική μέση απώλεια για τον Dow μετά από απώλειες σε 8 από τις 9 συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων 9 φορών που συνέβη αυτό ήταν -0,94% στην επόμενη εβδομάδα, -4,42% για τους επόμενους 3 μήνες και απώλεια -6,39% κατά τους επόμενους 6 μήνες.
Η χειρότερη από αυτές τις απώλειες ήταν μια πτώση της τάξης του -31,06% στις 14 του Νοεμβρίου του 1919.
Ωστόσο, ο Leveroni πιστεύει επίσης στη μόνιμη επωδό των αντιθετικών επενδυτών: αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά.
«Προς το παρόν, απλώς αναφέρουμε αυτή την παρατήρηση.
Προς το παρόν, δεν καταργεί τα πολλά ανοδικά σημάδια που αναφέραμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και ακόμα πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω υποχώρηση θα είναι μια ευκαιρία αγοράς», κατέληξε ο Leveroni.

Screen Shot 2016 08 03 at 10.26.32 AM
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης