Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι μετοχές διεθνώς αναμένεται να σημειώσουν πτώση -10% στους επόμενους μήνες

Goldman Sachs: Οι μετοχές διεθνώς αναμένεται να σημειώσουν πτώση -10% στους επόμενους μήνες
Η τράπεζα υποβάθμισε τις μετοχές σε underweight τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, με ορίζοντα τριμήνου
Οι μετοχές στις ανεπτυγμένες αγορές φαίνονται και πάλι λίγο ακριβές, σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής της Goldman Sachs για τις μετοχές παγκοσμίως, Peter Oppenheimer, ο οποίος προβλέπει ότι τους επόμενους μήνες θα μπορούσαμε να δούμε μία υποχώρηση της τάξης του 10%.
«Νομίζω πως είναι πολύ πιθανό ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια κίνηση έως και 10% χαμηλότερα.
Πιστεύουμε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα οι αγορές έχουν κολλήσει σε αυτά τα επίπεδα», είπε στο CNBC σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου, σχολιάζοντας ένα σημείωμα που δημοσιεύθηκε από την επενδυτική τράπεζα χθες Δευτέρα 1 Αυγούστου.
«Οι μετοχές βρίσκονται σε μία φάση έντονης μεταβλητότητας και χαμηλών αποδόσεων.
Και νομίζουμε ότι είμαστε στο υψηλό τέλος αυτής της σειράς συναλλαγών και θα κινηθούμε προς το κάτω άκρο, με δεδομένο το ράλι που έχουμε δει».
Η τράπεζα υποβάθμισε τις μετοχές σε underweight τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, για τους επόμενους 3 μήνες.
Πάντως, παραμένει ουδέτερη για τις μετοχές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 μηνών και συνεχίζει να διατηρεί τη θέση overweight για τα μετρητά.
«Υπάρχει μια τιμή για τα πάντα, και οι αποτιμήσεις τώρα για τις μετοχές, αν και ομολογουμένως ίσως ακόμα φθηνές σε σχέση με τα ομόλογα, μοιάζουν παρατραβηγμένες όταν κοιτάζει κανείς τους πολλαπλασιαστές», πρόσθεσε ο Oppenheimer.
«Πρέπει να είναι ένα όριο στο πόσο μακριά η αγορά μπορεί να ανέβει όσον αφορά την αποτίμηση, εν μέσω χαμηλής ανάπτυξης.
Από την άλλη, υπάρχει ένα όριο στο πόσο οι μετοχές μπορεί να πέσουν, καθώς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε ακόμη χαμηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα και περισσότερη στήριξη από τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης