Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Οι «αρκούδες» ποντάρουν μαζικά σε υποχώρηση της στερλίνας, λίγο πριν τις αποφάσεις της ΒοΕ

Bloomberg: Οι «αρκούδες» ποντάρουν μαζικά σε υποχώρηση της στερλίνας, λίγο πριν τις αποφάσεις της ΒοΕ
Σε ύψη ρεκόρ τα στοιχήματα για υποχώρηση του βρετανικού νομίσματος, εν αναμονή μείωσης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας στις 4 Αυγούστου
Οι κερδοσκόποι τηρούν την πιο επιθετική στάση των τελευταίων 25 ετών απέναντι στη στερλίνα μπορεί να δικαιωθούν από την έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου και δείχνει ότι το πλήγμα από το Brexit πιθανώς να είναι πιο βαρύ από ό,τι οι αγορές αρχικά είχαν προβλέψει.
Η στερλίνα υποχώρησε έναντι των περισσοτέρων εκ των 16 μεγάλων νομισμάτων παγκοσμίως, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο συρρικνώθηκε περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί τον Ιούλιο.
Πολλά hedge funds και άλλοι κερδοσκόποι έσπευσαν να λάβουν τις μεγαλύτερες καθαρές αρνητικές θέσεις, ποντάροντας σε πτώση της στερλίνας, από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων, εν μέσω εικασιών ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκιά της για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια, στις 4 Αυγούστου, υπό το φόβο μίας ύφεσης.
Η στερλίνα έχει υποχωρήσει 11% έναντι του δολαρίου από την ημέρα που οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit στις 23 Ιουνίου και κατέγραψε την τρίτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση της έναντι του δολαρίου τον Ιούλιο.



Οι θέσεις short ανήλθαν σε 80.572 συμβόλαια την περασμένη εβδομάδα, στο υψηλότερο επίπεδο δηλαδή από όταν το Bloomberg ξεκίνησε την καταγραφή των στοιχείων το 1992.
«Το Brexit θα μπορούσε ακόμη να αποτελέσει την τέλεια καταιγίδα για τη στερλίνα», δήλωσε ο αναλυτής της Credit Agricole στο Λονδίνο, Valentin Marinov.

Πορεία προς το 0
«Η αγορά είναι πολύ, πολύ αρνητική για τη στερλίνα και θα χρειαζόταν μια πολύ επιθετική και προληπτική στάση από την Τράπεζα της Αγγλίας για να πείσει τους επενδυτές», σημείωσε.
«Και η BOE βρίσκεται ήδη κοντά στο μηδέν.
Περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση λίγα θα μπορέσει να επιτύχει, δεδομένων των σημερινών επιπέδων των αποδόσεων των ομολόγων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης