Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι 10 καινοτομίες που θα αλλάξουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας

Citigroup: Οι 10 καινοτομίες που θα αλλάξουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας
Ειδικά όταν πρόκειται για καίριους, νέους και αναπτυσσόμενους τομείς, η καινοτομία μπορεί να αντιστρέψει το οικονομκό κλίμα
Η καινοτομία είναι αναμφίβολα ένας από τους τρόπους να αναθερμάνεις την οικονομία, υποστηρίζει η αναλυτής της Citigroup (στο τμήμα Citi Global Perspectives and Solutions), Elizabeth Curmi.
Ειδικά όταν πρόκειται για καίριους, νέους και αναπτυσσόμενους τομείς, η καινοτομία μπορεί να αντιστρέψει το οικονομκό κλίμα.
Η Citi λοιπόν προτείνει τις 10 καινοτόμες λύσεις στις οποίες μπορούν να προχωρήσουν τα κράτη ανά τον κόσμο, προκειμένου να βελτιώσουν την εγχώρια, και στη συνέχεια την παγκόσμια οικονομία.

1. Ευρύτερη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Οι ΑΠΕ χρησιμοποιούνται ευρέως τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα, αν υπάρξει συνέχεια αυτής της τάσης, ίσως μια μέρα η ενέργεια να είναι ένα μη εμπορεύσιμο αγαθό.

2. Βελτίωση στον τρόπο αγοράς προϊόντων (contextual commerce)

To contextual commerce αφορά την αγορά προϊόντων από τους καταναλωτές όποτε και όπου τα έχουν ανάγκη.
Για παράδειγμα, σε μία κουβέντα μεταξύ δύο ατόμων στο Facebook Messenger,, η εφαρμογή θα μπορούσε να σου προτείνει την Uber για να μεταβείς στο πάρτη.
Ήδη η τεχνική έχει αρχίσει δειλά δειλά να εφαρμόζεται.

3. Άμεσες διανομή των προϊόντων από τους παραγωγούς στους για καταναλωτές

Ορισμένες διαδικτυακές σελίδες ήδη δίνουν έχουν ξεκινήσει να το εφαρμόζουν, φέρνοντας άμεσα σε επαφή τον παραγωγό με τον υποψήφιο αγοραστή.

4. Επιγενετική

Οι παρούσες μέθοδοι ιατρικής είναι εξαιρετικά δύσκολο να θεραπεύσουν ορισμένες ασθένειες, μεταξύ αυτών και ο καρκίνος.
Ωστόσο, η επιγενετική, αν αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, υπόσχεται την εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων.

5. Νέο design στις τεχνολογικές συσκευές

Μερικές εταιρείες έχουν εισέλθει στο «παιχνίδι», σχεδιάζοντας καμπύλες οθόνες τηλεοράσεων κλπ…

6. Το smart box

Πρόκειται για μία συσκευή η οποία θα επιτρέπει τη συνομιλία (τηλεφωνικά) ανάμεσα στους πολίτες, χωρίς ωστόσο να προϋποθέτει τη σύνδεση στο διαδίκτυο.
Προς το παρόν δεν έχει αναπτυχτεί, επίσημα τουλάχιστον, αυτός ο «έξυπνος» τρόπος σύνδεσης αυτών των συσκευών από κάποια τεχνολογική εταιρεία.

7. Οι νέες τεχνικές αντιμετώπισης των οφθαλμολογικών παθήσεων

Η νέα τεχνική θεραπείας των οφθαλμολογικών παθήσεων (ocular delivery) που θα αντικαθιστούν τους κλασσικούς τρόπους (ρίψεις σταγόνων κλπ), θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία αγορά ύψους 13 δισ. δολ. τα απόμενα 15 χρόνια, λόγω του τεράστιου αριθμού των ασθενών.

8. «Ανοικτή» Ρομποτική (Open-source robotics)

Η ανάπτυξη μηχανών ρομπότ που δεν θα εκτελούν απλά κάποιες προγραμματισμένες εργασίας αλλά θα μπορούν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους πολίτες, θα μπορούσε να διπλασιάσει τη ρομποτική βιομηχανία έως και το 2020, δημιουργώντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

9. Θερμοπλαστικοί υποθαλάσσιοι αγωγοί

Δεδομένου ότι ήδη υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθαλάσσιων αγωγών στον ενεργειακό κλάδο, η αντικατάσταση τους από σύνθετους θερμοπλαστικούς οι οποίοι αποδεδειγμένα διαρκούν περισσότερο και κοστίζουν λιγότερο, θα μείωνε σημαντικά τις δαπάνες των πετρελαϊκών εταιρειών.

10. Ημιαγωγοί (Wide-bandgap semiconductors)

Η τεχνολογία των ημιαγωγών χρησιμοποιείται από όλους τους τεχνολογικούς κολοσσούς για την ανάπτυξη διαφόρων συσκευών chips.
Οι ημιαγωγοί βασίζονται στο πυρίτιο, το οποίο όμως μπορεί να αντικατασταθεί στο μέλλον με ένα καλύτερο υλικό, προσφέροντας πιο αποτελεσματικά και γρήγορα chips, με μικρότερο ακόμα μέγεθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης