Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Open Europe: Τα 3 βήματα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ - Η μεταβατική φάση μπορεί να φθάσει έως το 2024

Open Europe: Τα 3 βήματα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ - Η μεταβατική φάση μπορεί να φθάσει έως το 2024
Μια μεταβατική συμφωνία θα συμβάλλει στην επίτευξη αμοιβαίας ικανοποιητικής μακροπρόθεσμης σχέσης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μια λύση 3 βημάτων συστήνει το Open Europe ώστε να αντιμετωπιστεί το Brexit.
Η λύση «τριών βημάτων» που προτείνεται προβλέπει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ προς το τέλος του 2018 ενώ θα πρέπει να τεθεί μια μεταβατική περίοδος ρυθμίσεων που ενδεχομένως να διαρκέσει μέχρι το 2024, η οποία θα προσφέρει τον χρόνο που απαιτείται για μια πιο ψύχραιμη διαπραγμάτευση για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.
Η Κοινοβουλευτική κυριαρχία θα πρέπει να αποκατασταθεί.
Επιπλέον, όλο το δίκαιο της ΕΕ θα πρέπει να αντικατασταθεί με το βρετανικό δίκαιο και μια «Επιτροπή Αναφορών θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί να διοργανώσει ακροάσεις σχετικά με το ποιοι νόμοι θα πρέπει να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν.
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει πλέον να υπόκεινται στην επίσημη δεσμευτική ισχύ του Δικαστηρίου της ΕΕ.
Η αξιολόγηση θα διενεργείται με την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από την κάθε τροποποίηση ή κατάργηση αυτών των νόμων για τους πολίτες ή τα συμφέροντα της ΕΕ. Μέλη της ΕΕ θα είναι επίσης σε θέση να κάνουν επίσημες παραστάσεις στο Κοινοβούλιο σχετικά με τις επιπτώσεις οποιουδήποτε νόμου.
Επιπλέον, θα πρέπει να συσταθεί μια κοινή επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου - ΕΕ για την αξιολόγηση πιθανών αντιμέτρων της ΕΕ.
Η Βρετανία θα συνεχίσει να λαμβάνει επιχορηγήσεις της ΕΕ κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει πλέον να συμβάλλουν τυπικά σε καθαρούς όρους στον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Η Σκωτία και ενδεχομένως η Βόρεια Ιρλανδία θα χρειαστεί μια στενότερη σχέση με την ΕΕ από ότι τα άλλα τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την δυνατότητα η Σκωτία να διατηρεί το δίκαιο της ΕΕ.
Η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει με τη σημερινή του μορφή.
Για να εξασφαλίσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, ένας συμβιβασμός θα ήταν να χορηγήσει διαμονή μόνο σε εκείνους που έχουν πλήρη απασχόληση και ένα όριο εισοδήματος για όσους θέλουν να φέρουν τις οικογένειές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα εμπόδια προς μια τέτοια μεταβατική συμφωνία δεν πρέπει να υποτιμώντα.
Μια μεταβατική συμφωνία θα συμβάλλει στην επίτευξη αμοιβαίας ικανοποιητικής μακροπρόθεσμης σχέσης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης