Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Ο Putin στηρίζει Trump, διότι επιθυμεί την αποδυνάμωση των ΗΠΑ

Eurasia Group: Ο Putin στηρίζει Trump, διότι επιθυμεί την αποδυνάμωση των ΗΠΑ
Ως προς τη στάση της Κίνας στο ζήτημα, ο Bremmer σημείωσε πως η κινεζική κυβέρνηση αντιπαθεί σφόδρα της Hillary Clinton, όμως αυτό που αντιπαθεί ακόμα περισσότερο είναι η αβεβαιότητα
Τους λόγους για τους οποίους άνθρωποι εκτός των ΗΠΑ στηρίζουν την υποψηφιότητα του Donald Trump για την προεδρία ανιχνεύει ο Ian Bremmer, πρόεδρος του Eurasia Group, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Business Insider.
Ειδικότερα, αναφερθείς στον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο πρόεδρος του Eurasia Group εκτιμά πως ο μόνος λόγος στήριξης του Trump από τον ρώσο πρόεδρο είναι η επιθυμία του να δει τις ΗΠΑ να αποδυναμώνονται.
Ο Putin επιθυμεί την αποδυνάμωση των ΗΠΑ, την αποδυνάμωση της Ευρώπης, τη διάσπαση του κόσμου, ώστε να εμφανίζεται η Ρωσία ως ισχυρή, περιφερειακή δύναμη που κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει.
Γι’ αυτό τον λόγο, ο ρώσος πρόεδρος στηρίζει την εκλογή Trump, όπως στήριζε και την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).
Η φιλοδοξία του Putin είναι πασίδηλη σε όλους, στη στάση που η ρωσική κυβέρνηση τηρεί τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Συρία, εκτιμά ο Bremmer.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στους υποστηρικτές του Trump συγκαταλέγονται, επίσης, οι Nigel Farage, Marine Le Pen, Geert Wilders, αλλά και οι ξενοφοβικοί, οι υπερεθνικιστές, οι λαϊκιστές, όσοι βρίσκονται εκτός του παραδοσιακού πολιτικού φάσματος.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurasia Group, το ίδιο δεν ισχύει απαραίτητα και για τους ψηφοφόρους του Trump εντός των ΗΠΑ, για τους οποίους ανέφερε ότι είναι αυτοί που θεωρούν ότι «το πολιτικό σύστημα τα έχει «θαλασσώσει» και ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό και δεν τους νοιάζει».
Αυτό που επιθυμούν τώρα είναι «να σοκάρουν το σύστημα».
Τέλος, ως προς τη στάση της Κίνας στο ζήτημα, ο Bremmer σημείωσε πως η κινεζική κυβέρνηση αντιπαθεί σφόδρα της Hillary Clinton, όμως αυτό που αντιπαθεί ακόμα περισσότερο είναι η αβεβαιότητα.
Για αυτό τον λόγο στο δίλημμα Clinton-Trump επιλέγουν την Clinton, όπως και στο δίλημμα Bremain-Brexit επέλεγαν το Bremain.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης