Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Η BoE θα μειώσει τα επιτόκια της στερλίνας σε 0,25% μεθαύριο Πέμπτη 14/7

Danske Bank: Η BoE θα μειώσει τα επιτόκια της στερλίνας σε 0,25% μεθαύριο Πέμπτη 14/7
Σύμφωνα με την Danske, η BoE θα εκμηδενίσει (0%) τα παρεμβατικά επιτόκια της στερλίνας τον Αύγουστο του 2016
Σε μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων της βρετανικής στερλίνας κατά 25 μονάδες βάσης από 0,50% σε 0,25% θα προχωρήσει μεθαύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), στην πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής MPC μετά τη διενέργεια του μοιραίου δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016.
Αυτό προβλέπει η δανέζικη τράπεζα Danske Bank - εκτίμηση που συμφωνεί με την πλειονότητα των σχετικών αναλύσεων άλλων τραπεζών - επισημαίνοντας ότι παράλληλα η BoE θα προετοιμάσει το έδαφος για πρόσθετη νομισματική χαλάρωση ακόμα και τον ερχόμενο μήνα.
Οι εκτιμήσεις της Danske εδράζονται σε πρόσφατες δηλώσεις που πραγματοποίησε ο διοικητής της BoE, Mark Carney, ότι η πλήρης αποτίμηση των επιπτώσεων στη βρετανική οικονομία από την ψήφο υπέρ του Brexit θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2016, όταν είναι προγραμματισμένη η δημοσίευση της επόμενης αναφοράς της BoE για τον πληθωρισμό, μαζί με την επικαιροποίηση των οικονομικών της προβλέψεων.
Σύμφωνα με την Danske, η BoE θα εκμηδενίσει (0%) τα παρεμβατικά επιτόκια της στερλίνας τον ερχόμενο μήνα και πιθανώς θα προχωρήσει σε κάποιας αντισυμβατικής μορφής ποσοτική χαλάρωση.
Πιθανά εργαλεία τόνωσης της πιστωτικής επέκτασης προς την πραγματική βρετανική οικονομία ενδέχεται να είναι η αναβίωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων Asset Purchase Facility (APF) ή το πρόγραμμα Funding for Lending Scheme (FLS).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης