Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mitsubishi UFJ: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα χαλαρώσει την νομισματική της πολιτική

Mitsubishi UFJ: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα χαλαρώσει την νομισματική της πολιτική
Αναμένουμε, ότι η BoE θα μειώσει κατά τουλάχιστον 0,25 μονάδες βάσης το βασικό επιτόκιο της κατά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Lee Hardman.
Στις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη 14 Ιουλίου του 2016, αναμένεται να επιστρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών, σύμφωνα με την έκθεση της Ιαπωνικής τράπεζας Mitsubishi UFJ.
Όπως αναφέρει:
"Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να ξεκινήσει τη χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, για την αντιμετώπιση του αρνητικού σοκ για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου από την ψηφοφορία για το Brexit.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Carney έχει ήδη δηλώσει ξεκάθαρα, ότι ο ίδιος αναμένει, ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιβραδυνθεί σημαντικά, κάτι που θα δικαιολογούσε μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Τόνισε επίσης (σ.σ. ο Carney), ότι εξακολουθεί να υπάρχει διαθέσιμο ένα φάσμα επιλογών πολιτικής.
Αναμένουμε, ότι η BoE θα μειώσει κατά τουλάχιστον 0,25 μονάδες βάσης το βασικό επιτόκιο της κατά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας και να επισημάνει, ότι είναι πιθανό να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση στην επόμενη συνάντηση τον Αύγουστο.
Μέχρι τότε, η Τράπεζα της Αγγλίας θα έχει περισσότερο χρόνο, για να εκτιμήσει την αρχική επίδραση της ψηφοφορίας για το Brexit και να ενημερώσει τις προοπτικές για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση του πληθωρισμού.
Η αδύναμη απόδοση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου και οι προσδοκίες για πιο χαλαρή νομισματική πολιτική από την BoE, θα πρέπει να κρατήσει τη λίρα υπό πίεση προς τα κάτω μέσα στους επόμενους μήνες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης